Obuljen: Neće biti nikakvog ataka na medije, jasna je nadležnost ministarstva…

Obuljen: Neće biti nikakvog ataka na medije, jasna je nadležnost ministarstva…

Aktualna ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek bila je gošća Dnevnika.

Obuljen Koržinek na početku se osvrnula na to zašto se Ministarstvu kulture sada u naziv dodaju i mediji. 

“Nekoliko je razloga. Dugo su postojale inicijative, s obzirom na to da ministarstvo pokriva područje medija i da se taj dio posebno istakne. Mi imamo normativni okvir i za audovizualnu djelatnost, preuzeli smo i nadležnost za osmišljavanje politika u području autorskih prava”, rekla je. 

Rekla je kako neće biti nikakavog ataka na medije i kako je nadležnost ministarstva vrlo jasna. 

U mandatu su se najviše bavili dvama propisima

Ministrica je kazala kako su se najviše u ovom mandatu bavili dvama propisima.

“U prvom redu audovizualnim djelatnostima, a bavili smo se i Zakonom o elektroničkim medijima. Mi smo radili na nacrtu medijske strategije, kao jednom sažetijem dokumentu. Mi ćemo u raspravu nakon što bude usvoje nacionalna razvojna strategija”, ističe Obuljen Koržinek.

Naglasila je kako je kontinuirano ulaganje u medijsku pismenost jako važno za naše društvo. 

O neimenovanim izvorima 

“Neimenovani izvor postoji kao termin, pojam i kao metoda jako dugo u medijima i u novinarstvu. Gdje se primarno štitilo izvor zbog osjetljivosti temi. Prečesto imamo neimenovane izvore, pogotovo sad kad se sastavlja Vlada”, komentirala je ministrica Obuljen Koržinek. 

O sastanku Milanovića i Plenkovića na kojem je Plenkoviću uručen mandat za sastavljanje Vlade, kaže: “Ako su dvije osobe na tako visokoj dužnosti razgovarale u četiri oka, onda je jedino relevantno ono što su rekli nakon sastanka u izjavama za medije”. 

Ministrica je otkrila i tko od političara uživa u umjetnosti. 

“Predsjednik Hrvatskog sabora je čak i više u kazalištu nego ja. Dolazi uvijek tamo s članovima svoje obitelji. Neke ćete češće vidjeti na izložbama, neke u kazalištu, neke na koncertima. Ja se uvijek radujem kad političari dolaze na kulturna zbivanja”, kazala je Obuljen Koržinek. Prenosi N1

0
Zanima nas što mislite, molimo komentirajtex