Plenković: ‘Imali smo mandat pun iskušenja, a izazovi koji su pred nama su možda i veći‘

Plenković: ‘Imali smo mandat pun iskušenja, a izazovi koji su pred nama su možda i veći‘

Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković obratio se uzvanicima u stožeru stranke, ali i cjelokupnoj javnosti nakon pobjede na izborima

Premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković uskoro će se obratiti uzvanicima u stožeru stranke, ali i cjelokupnoj javnosti prvi put nakon što je postalo jasno da je njegova stranka pobjednik parlamentarnih izbora.

Plenković je na pozornicu stigao uz pjesmu Eye of the Tiger.

– Hvala na sjajnom rezultatu i sjajnoj pobjedi HDZ-a s našim partnerima. Hvala svima! Želim prije svega zahvaliti svim hrvatskim građanima, svima koji su izašli na birališta i dali svoj glas. Ovakav rezultat HDZ-a ne samo da je velik, nego i obvezuje. Imali smo težak mandat pun iskušenja, a izazovi koji su pred nama su možda i veći. Ti izazovi zahtijevaju odgovornost, iskustvo i znanje.

– Ovakva potpora birača je ogromna obveza i o njoj ćemo voditi računa sve četiri iduće godine.

– Hrvatska danas treba vladu modernog suverenizma. U proteklim godinama smo postavili HDZ na dio političkog spektra na koji ga je dr. Franjo Tuđman ostavio.

– Želim zahvaliti svima koji su radili na izbornoj strategiji, onima koji su nam pomogli u medijskom smislu… Ovaj rezultat nam daje za pravo da večeras budemo veseli, da se opustimo malo, ali već od sutra u 9 nastavljamo raditi za Hrvatsku. Piše: Jutarnji

0
Zanima nas što mislite, molimo komentirajtex