Da zaustave bježaniju, Rusi poslali vojsku na granicu s Gruzijom!

Da zaustave bježaniju, Rusi poslali vojsku na granicu s Gruzijom!

Snimke načinjene dronovima objavljene u ponedjeljak svjedoče da se stotine vozila nalaze s ruske strane rusko-gruzijske granice

Dugi redovi vozila formiraju se na raznim graničnim prijelazima Rusije sa susjednim zemljama nakon što je prva mobilizacija nakon Drugog svjetskog rata brojne muškarce natjerala na bijeg. Šef kontrolne točke u gradu Altanbulagu rekao je da je više od 3000 Rusa ušlo u Mongoliju preko prijelaza od srijede.

Sve glasnije se šuška da će do kraja rujna Kremlj donijeti odluku o zatvaranju ruskih granica, što je bio okidač mnogima da se zapute u Finsku, Gruziju, Mongoliju, Kazahtsan….

Iako ljudi nastavljaju bježati, Kremlj još nije donio odluku o zatvaranju ruskih granica, ali znakovito je da su tijekom jučerašnjeg dana na graničnim prijelazima osvanuli – vojnici., piše jutarnji list

Međutim, ruski neovisni portal Meduza, koji djeluje iz inozemstva, piše da ruske vlasti planiraju zatvoriti granice za muškarce u dobi za mobilizaciju i to nakon ‘referenduma‘ koji su trenutačno u tijeku u samoproglašenim ‘narodnim republikama‘ Donjeck i Lugansk te okupiranim ukrajinskim teritorijima u regijama Herson i Zaporižje. Ti ‘referendumi‘ završavaju u utorak navečer.

Fotografije koje su u nedjelju snimili sateliti tvrtke Maxar Technologies pokazuju da su redovi na prometnicama na ruskoj strani rusko-gruzijske granice ponegdje su dugački i po 16 kilometara, piše CNN.

CNN je ranije u ponedjeljak izvijestio da su društvene mreže preplavile fotografije i videi koji su nastali na rusko-gruzijskoj granici, točnije na jednom graničnom prijelazu u brdima.

Snimke snimljene dronovima objavljene u ponedjeljak svjedoče da se stotine vozila nalaze s ruske strane rusko-gruzijske granice. Svjedoci pak tvrde da se na ulaz u Gruziju iz Rusije čeka i po 48 sati.
CNN javlja da su ruske snage sigurnosti na spomenuti granični prijelaz stigle u oklopnom vozilu.