Vlada kreće u kresanje Milanovićevih ovlasti nad vojskom, SDP-ovci već smislili kako će to pokušati spriječiti

Vlada kreće u kresanje Milanovićevih ovlasti nad vojskom, SDP-ovci već smislili kako će to pokušati spriječiti

U ponedjeljak je to i definitivno potvrđeno. Vlada ide u izmjene Zakona o obrani kojim će predsjedniku Republike eutanazirati dio ovlasti nad vojskom.
PIŠE MARINA KARLOVIĆ SABOLIĆ objavljue SLOBODNA DALMACIJA

Iako to nigdje tako izrijekom ne kažu, jasno je da je riječ o odmazdi zbog konstantnih napada Zorana Milanovića na Vladu i Ministarstvo obrane. A posebno na premijera Andreja Plenkovića i ministra obrane Marija Banožića, koje predsjednik Republike posljednjih mjeseci “časti” nimalo biranim riječima. Ne prezajući pritom ni od otvorenog, pa ni brutalnog vrijeđanja.

No HDZ-ov plan da ukroti Milanovića mogao bi se susresti s jednom prilično neočekivanom preprekom. Šibenčanin Franko Vidović, predsjednik saborskog Odbora za obranu iz redova Socijaldemokrata, u izjavi za Slobodnu Dalmaciju najavljuje što namjerava poduzeti ako Ministarstvo obrane doista krene u izmjene Zakona o obrani i smanjenje ovlasti predsjednika Republike.

– Cijeli sustav obrane, i Zakon i Ustav, upućuju na konsenzus između svih dionika: predsjednika, premijera, ministra obrane i Vlade. U situaciji u kojoj praktički ta komunikacija ne postoji nije dobro da se ide u izmjene Zakona. Osim toga, s obzirom na međunarodnu krizu, ako će se već ići na izmjene Zakona, to ne bi trebalo bez prethodnog dogovora svih dionika.

TRAŽI SE KONSENZUS

Tim bi se izmjenama svakako trebalo razjasniti točno koje su ovlasti predsjednika. A budući da njega biramo na izravnim izborima, mislim da bi ovlasti koje ima trebalo čak i povećati – smatra Vidović.

U suprotnom, Vlada bi se mogla suočiti s velikim izazovom.

– Ako ministar Banožić i ostali iz Vlade budu inzistirali na rezanju ovlasti predsjednika Republike izmjenama Zakona o obrani, onda ću kao predsjednik Odbora predložiti oporbenim strankama da pokrenemo referendum o ovom pitanju, pa da vidimo što narod kaže o svemu ovome. Predsjednik Republike se bira izravno, pa se jedino izravno mogu smanjiti ili povećati njegove ovlasti – zaključuje Vidović. Koji je uvjeren da predsjednik ne može biti zapovjednik vojske u ratu, ali može u miru.

Uvjeren je i da će građani svojim glasom na referendumu, svjesni ove nelogičnosti, jasno dati za pravo predsjedniku Republike.

Ministar obrane Mario Banožić ima, naravno, potpuno drukčiji stav.

– U tom zakonu ima nedorečenosti pojedinih članaka oko ovlasti predsjednika Republike u mirnodopskom i u razdoblju rata, za nas su oni vrlo jasni, očito je to bilo jasno Josipoviću, Grabar-Kitarović i svima ostalima, ali Milanović, koji ga je donio, kaže da mu je loš jer mu u ovom trenutku ne ide na ruku – poručio je Banožić prigodom obilježavanja 31. obljetnice pogibije 12 hrvatskih policajaca u Borovu Selu. Naglasivši pritom da “neće ništa raditi u pitanju ovlasti predsjednika Republike, nego tek predložiti specificiranje članaka koji su puno puta doveli Hrvatsku vojsku na stranice medija”.

VRHOVNI ZAPOVJEDNIK

Banožić nije slučajno upotrijebio upravo ovu formulaciju.

Ovlasti predsjednika Republike regulirane su Ustavom. A prema njemu, predsjednik je – kada je obrana zemlje u pitanju – vrhovni zapovjednik oružanih snaga, on imenuje i razrješuje vojne zapovjednike u skladu sa zakonom, objavljuje rat i zaključuje mir, u ratu donosi uredbe sa zakonskom snagom, naređuje upotrebu oružanih snaga te odgovara za obranu neovisnosti i teritorijalne cjelovitosti RH. Ako bi u Banskim dvorima htjeli Milanoviću kresati ovlasti, za to bi im trebala dvotrećinska većina od 101 zastupnika u Saboru. Koju bez SDP-a i socijaldemokrata – nemaju.

Ono za što imaju većinu jesu izmjene Zakona o obrani, koji operativno definira ono što načelno piše u Ustavu. I za čiju izmjenu HDZ-u treba 76 ruku. Koje, s obzirom na podulju listu neprijatelja koju si je Milanović stvorio zahvaljujući svojem agresivnom gardu, glatko imaju.

Banožić je u ponedjeljak izrijekom spomenuo tri po njemu problematične situacije. Neke zapovijedi načelniku Glavnog stožera koje uopće nije potpisao predsjednik Republike, nego predstojnik njegovog Ureda. Milanović je potom zabranio ulaz novinarima u vojarnu u Našicama na ispraćaj 36. hrvatskog kontingenta u NATO operaciji KFOR na Kosovo. A onda je onemogućio i njemu kao ministru obrane da govori u vojarni u Požegi na polaganju prisege novih ročnika.

’ZAŠTITA VOJNIKA’

– Hrvatska vojska to nije zaslužila, sve ispada politički problem, a ne svečani događaj. Jasnije definiranje članaka će riješiti tu situaciju, štitim hrvatske vojnikinje i vojnike da ne završavaju na stranicama medija i da druge države ne promatraju trenutnu slabost u sustavu – zaključio je Banožić.

Nema dvojbe da će se na udaru MORH-a naći korištenje helikoptera od predsjednika Republike – na koje je Milanović stavio oznaku državne tajne, pa javnost ne zna za koje je sve potrebe, privatne ili poslovne, koristio ovo prijevozno sredstvo. A veliko je pitanje i hoće li u zakonu ostati odredba po kojoj predsjednik Republike daje prethodno mišljenje na prijedloge akata iz područja obrane koje donosi Vlada RH. 

Vijest je na LINKU

DEMOS MEDIA