Site icon Hrvatska uživo

Veterani jedne od naših najelitinijih brigada poslali oštru poruku Saboru oko odlaska HV-a u misije!

FOTO: 5. GARDIJSKA

Priopćenje Udruge Vetarana %. gardijske brigade prenosimo u cijelosti:

“Poštovana gospodo saborski zastupnici, molim Vas da dobro razmotrite i preispitate svoju odluku vezanu uz slanje pripadnika hrvatske vojske u mirovne misije i misije NATO-a diljem svijeta.

Naša domovina Republika Hrvatska nastala je na temeljima Domovinskog rata i njegovih sudionika, sukladno Deklaraciji o Domovinskom ratu koju je Zastupnički dom hrvatskog državnog Sabora usvojio 2000. godine.

Na samom početku devedesetih godina težili smo i sanjali o tome da naša zemlja jednoga dana bude punopravna članica Europske unije i NATO saveza. Kroz povijest, geografsko područje u kojem se nalazila naša zemlja vezano je uz ratovanja, kako na samom našem tlu tako i na njegovim rubnim granicama, te je hrvatski vojnik sa mačem u ruci i krunicom oko vrata ginuo i borio se za svoju neovisnost i samostalnost od strane raznih osvajača.Zadnje je bila velikosrpska agresija te smo Hrvatsku kroz petogodišnji rat, veličanstvenim pobjedama hrvatske vojske, uspješno obranili i oslobodili. Naš vojnik je ratovao i ujedno se i obučavao kako bi budući naraštaji u slučaju bilo kakve ugroze, udruženi u veliku obitelj NATO saveza, bio spreman i obučen da brani i obrani našu domovinu. Iako se Hrvatska još uvijek brani i u Vukovaru i u Dubrovniku i u Gospiću i na Jadranu od onih koji još uvijek žele da nas okupiraju dali vojno ili politički, Hrvatska se brani od ugroze komunizma i raznih ideja drugih totalitarnih režima kako u samoj zemlji tako i na istočnim granicama Europske unije.

Većina nas koji smo proveli naše najljepše godine u vrijeme Domovinskog rata kao vojnici i oni koji su rano umirovljeni u najboljim i najzrelijim godinama suosjećamo s našom djecom danas hrvatskim vojnicima. Ako većina Vas danas u Saboru, na najvišim položajima i tijelima državne vlasti niste imali taj poriv i osjećaj za obranu Republike Hrvatske i niste bili sudionici Domovinskog rata, neki i zbog godina, dopustite da prevlada Vaš razum, a snaga, ljubav i domoljublje hrvatskog vojnika još jednom svijetu pokaže kakav je hrvatski čovjek, častan ratnik, svjestan, ozbiljan i pošten. Dopustite da naši najbolji sinovi, svjesni svoje zadaće, hrabri i neustrašivi dragovoljno ispunjavaju svoje zadaće diljem svijeta sukladno dogovorenim i potpisanim sporazumima.” navodi se u priopćenju koje potpisuje Predsjednik UV5GBR „SOKOLOVI”
Zoran Marunček …

Exit mobile version