Site icon Hrvatska uživo

U srijedu oblačnije, ponegdje kiša, većinom svježije, bura

Foto: Pixabay/Ilustracija

Slijede opet promjenjiviji dani, uz povremenu mjestimičnu kišu, te na Jadranu najprije buru, zatim jugo. Na kopnu manje svježa jutra, gdjegod maglovita. 

U nastavku slijedi detaljnija, u utorak poslijepodne aktualna prognoza po područjima za sljedeće dane, koja se, zajedno s ostalim prognozama meteorologa – prognostičara Sektora za vremenske i pomorske analize i prognoze DHMZ-a, može spoznati i u HRT METEO aplikaciji.

Kristina Klemenčić Novinc, dipl. ing.: “U srijedu prijepodne će u Slavoniji, Baranji i Srijemu biti većinom sunčano, samo ponegdje uz obale rijeka – jutarnja maglaPopodne porast naoblake sa zapada. Vjetar većinom slab. Najniža temperatura zraka od 6 do 8 °C, najviša dnevna do 19 °C., piše HRT

Zbog oblačnijeg vremena, danju će u središnjoj Hrvatskoj vrijednosti biti malo niže. Jutro – ponegdje maglovito, a kiše, u drugom dijelu dana, ponajprije može biti u Pokuplju i na Banovini, prema večeri i drugdje. Vjetar slab, od sredine dana i umjeren sjeveroistočni. 

Sjeveroistočnjaka će biti i u Gorskoj Hrvatskoj, dok će duž obale sjevernog Jadrana zapuhati umjerena bura, podno Velebita i jaka. Uz umjereno do pretežno oblačno vrijeme, mjestimice će padati kiša. Najniža temperatura zraka između 14 i 16 °C, u gorskim krajevima oko 10 °C. Najviša dnevna većinom od 17 do 22 °C. 

U djelomice sunčanoj Dalmaciji temperatura će stići i do 24 °C. Više oblaka bit će poslijepodne kada na sjeveru gdjegod može pasti malo kiše. Vjetar slab i umjeren sjeverozapadni, popodne i jugozapadni pa će more biti malo valovito.

U srijedu oblačnijePodjednako i na krajnjem jugu Hrvatske, gdje će biti najviše sunčanih sati. Najniža temperatura zraka od 12 °C u zaobalju do 18 °C na otocima. Najviša između 22 i 24 °C.”

Promjenjivi dani

emisija “Vrijeme”

Foto: HTV / HRT

“Na kopnu će četvrtak biti pretežno oblačan i povremeno će padati kiša, većinom na zapadu. Zatim djelomice sunčano, no uz tihu noć i izostanak vjetra, valja računati na povremeno maglovita jutra. Jutra svježa, a dnevna temperatura u porastu.

Na većem dijelu Jadrana promjenjiva naoblaka, ali kiša će povremeno padati uglavnom na sjeveru. Malo kiše u četvrtak će stići i na sjever Dalmacije. Na krajnjem jugu Hrvatske pretežno sunčanoNakon slabe i umjerene bureu petak će zapuhati umjereno jugo. Temperatura zraka bez izražene promjene.”, prognozirala je za HRT Kristina Klemenčić Novinc, dipl. ing. iz DHMZ-a.

emisija “Vrijeme”

Foto: HTV / HRT

Exit mobile version