Site icon Hrvatska uživo

Mirko Filipović ponovo je u sastavu MUP-a, a obučavat će naše najelitnije postrojbe …

FOTO: MUP.HR

Danas, 23. listopada 2024. godine na Policijskoj akademiji „Prvi hrvatski redarstvenik“ potpredsjednik Vlade RH i ministar unutarnjih poslova dr. sc. Davor Božinović potpisao je ugovor o volontiranju s Mirkom Filipovićem.

Ministar Božinović uvodno je istaknuo da se Mirko Filipović danas sporazumno vratio u sustav MUP-a kao jedan od najvećih boraca u povijesti svjetskih borilačkih vještina koji je pronio glas ne samo o Hrvatskoj, već i o hrvatskoj policiji.

Naglasio je kako je njegovo sportsko ime „Cro Cop“ govorilo samo za sebe i učinilo ponosnim sve pripadnike hrvatske policije.

Ministar je naglasio i važnost tjelesne pripreme i uvježbanosti policijskih službenika s obzirom na to da rade jedan od najtežih i najopasnijih poslova.

Stoga činjenica da će i njihove trenere i same policijske službenike obučavati Mirko Filipović, daje jednu novu kvalitetu i ozbiljnost svemu što MUP radi.

Potpredsjednik i ministar Božinović podsjetio je i na nedavno potpisivanje Sporazuma o suradnji u razvoju i unaprjeđenju sporta između Ministarstva unutarnjih poslova i Hrvatskog olimpijskog odbora, koje omogućuje ulazak vrhunskih hrvatskih sportaša – naročito u borilačkim i streljačkim disciplinama – u sustav unutarnjih poslova, što je najbolji pokazatelj sustavnog i sistematičnog rada Ministarstva na unaprjeđenju sporta u sustavu.

Mirko Filipović je nakon potpisivanja volonterskog ugovora naglasio da će dati sve od sebe kako bi policajcima prenio znanje koje je skupljao više od 30 godina, zaključivši kako je siguran da ih ima što naučiti i pokazati im ono što treba.

Slavni UFC i K1 borac te nekadašnji pripadnik Antiterorističke jedinice Lučko poručio je:
”To neće biti ni high-kick ni direkt niti to njima treba na takav način, treba naučiti ljude kako da osposobe svoje tijelo i od njega naprave oružje. U bilo kakvom tjelesnom sukobu jedino oružje koje imate je vlastito tijelo.”

Na osnovu navedenog ugovora, Mirko „Cro Cop“ Filipović održat će seminar za pripadnike specijalne i interventne policije s naglaskom na razvoj metoda samoobrane te borilačkih vještina u policijskom poslu, ali i promociju dobrobiti bavljenja sportom u policiji.

Nakon potpisivanja ugovora, Mirko Filipović održao je trening s pripadnicima specijalne i interventne policije u dvorani za borilačke sportove.

Svojim kolegama poručio je da su tjelesna sprema i snaga ključne za uspješno obavljanje njihovih specifičnih zadaća, kao i prevencija ozljeda.

S pripadnicima specijalne i interventne policije radit će najviše na praktičnim vježbama koje su primjenjive u situacijama u kojima se oni učestalo nalaze u okviru svojih poslova.

Jedan od polaznika seminara istaknuo je da su upravo borilačke vještine jedne od ključnih vještina u njihovim svakodnevnim zadaćama te zaključio da je u policijskom poslu zapravo najvažnije biti spreman:

Exit mobile version