Site icon Hrvatska uživo

Turudić o sastanku sa šeficom EPPO-a: ‘Poznam je sto godina’. Otkrio što se događa oko ‘afere nakaze’

FOTO: SCREENSHOT

Što se tiče afere nakaze Turudić je rekao da je krenuo nadzor u Šibeniku i da će biti gotov u četvrtak

Glavni državni odvjetnik Ivan Turudić dao je izjavu za medije oko sastanka s s glavnom europskom tužiteljicom Laurom Kovesi koja boravi u Hrvatskoj.

“Hrvatska ima sustav kao većina europskih zemalja. Nije bilo niti jedan sukob nadležnosti od kada je EPPO u Hrvatskoj”, kazao je Turudić.

“Temeljni je stav da će EPPO imati istu bazu podataka kao DORH”, dodao je. Na pitanje kako je prošao sastanak Turudić je rekao: “Prošlo je u jako ugodnom tonu, poznam se s njom sto godina”. Što se tiče broja tužitelja, Turudić je rakao da EPPO ne može tražiti povećanje tužitelja, ako nemaju sredstva.

Novinari su Turudića pitali oko toga da je rekao da EPPO nije potreban u Hrvatskoj što je on već demantirao.

“U drugoj rečenici tog intervjua kazao sam da je to činjenica koju treba poštovati. Ja sam rekao da je taj ured trebao pričekati za osnivanje”, kazao je.

Nadzor u ‘aferi nakaze’ bit će gotovo u četvrtak

Što se tiče afere nakaze Turudić je rekao da je krenuo nadzor u Šibeniku i da će biti gotov u četvrtak. Krenuo je nadzor cijelog cijelog rada Državnog odvjetništva i ODO- a i ŽDO-a. Predmet je delegiran na drugo odvjetništvo. Apsolutno će se razgovarati sa svim svjedocima i izvide će provesti nadležno Državno odvjetništvo. Nadzor bi mogao biti gotovo u četvrtak”, kazao je. Što se tiče izvida kazao je da za to ne zna kada će biti gotovo.

Što se tiče Jadrolinije rade se vještačenja, kazao je Turudić., piše Net.hr

Exit mobile version