Site icon Hrvatska uživo

Fuchs: Molim da se djeca vrate u školu, nema razloga za bojkot

Foto: Screenshot/n1

Novi bojkot nastave u zagrebačkoj školi. Danas više od 1000 učenika ni u matičnoj ni u područnoj školi neće doći na nastavu odlukom Vijeća roditelja zbog toga što se jučer u školu nenajavljeno vratio učenik problematičnog ponašanja.

Ravnatelj podnio ostavku

Ministar Radovan Fuchs moli roditelje da se vrate u školu jer, kako kaže, nema razloga za bojkot, te ističe da garantiraju normalno odvijanje nastavnog procesa.

Rekla je da su pred školu stigli i roditelji i učitelji, ali da se nastava ne održava.

“Roditelji su ogorčeni. Smatraju da sve što je dogovoreno na sastavku kod pravobraniteljice za djecu prije dva tjedna nije ispoštovano, da sigurnost koja se tada jamčila njihovoj djeci je narušena time što se učenik u ponedjeljak u pratnji roditelja pojavio u školi Traže odgovore i kažu da imaju mnoga pitanja, a odgovora nigdje. Učitelji su im dali podršku time što su sinoć na učiteljskom vijeću odlučili da nastave danas u školi neće biti ni ujutro ni popodne.

Dodala je da se za danas najavljuje mirni prosjed u 18 sati ispred škole.

“Mi imamo svoj uvjet. Mi tražimo sigurnost našeg djeteta, sve naše djece. U tom lancu je netko zakazao. Tko je zakazao mi ne možemo znati. Neka svi razmišljaju tko je zakazao.

Mi želimo pisanu odgovornost osobe koja vraća to dijete u školu jer svi se izmiču. Izmiče se Grad, Ministarstvo, Agencija za obrazovanje, Centar za socijalnu skrbu. Mi zapravo nismo sigurni koliko se ta loptica odgovornosti između njih prebacuje. Nama se postavlja pitanje jesmo li mi za smjene. Mi nismo politička organizacija”, rekao je jedan od roditelja za HRT.

Obećano da se neće vratiti do Nove godine?

Revoltirani su jer je time prekršen dogovor. Obećano im je, kako doznaje HRT, da se učenik neće vratiti do Nove godine.

Ravnatelj je podnio ostavku jučer, kada se devetogodišnjak zbog kojeg se u prošloj školi ispisao cijeli razred, vratio u školu.

Dječaka su dočekali socijalni pedagog i asistent koji su ga uveli na nastavu, a ostala su djeca iz razreda nakon toga napustila školu.

Pravobraniteljica za djecu jučer je zatražila izvješće svih uključenih u postupak kako bi se utvrdilo tko je odgovoran za kršenje sporazuma., piše N1

Exit mobile version