Site icon Hrvatska uživo

Bjelica: Volio bih da ne moramo koristiti Petkovića

foto : screenshot

Strateg Dinama je najavio utakmicu protiv Red Bull Salzburga.

Zagrebački Dinamo u srijedu od 21 sat gostuje kod Red Bull Salzburga u okviru trećeg kola Lige prvaka.

Ususret utakmici, konferenciju za medije održao je trener Dinama Nenad Bjelica koji je za početak komentirao zdravstveno stanje dvije važne karike – Brune Petkovića i Ivana Nevistića:

“Nevistić je bolje nego Bruno i vjerojatno će braniti. A što se Brune tiče, volio bih da ga ne moramo koristiti, da ga odmorimo, jer čeka nas težak ritam utakmica. on neće startati, možda će ući, ako će biti potrebno, ali, kažem, bilo bi bolje da ne mora igrati. Vidjet ćemo kako ćemo ga i koliko koristiti”, zaključio je strateg Dinama.

Bjelica vjeruje kako momčad ne osjeća ožiljke nedavnog remija protiv Istre:

“Pokušali smo rekuperirati momčadi zadnja tri dan, dobra je atmosfera, osvježili smo se i očekujemo dobru utakmicu. Čeka nas dobra momčad, koja ima veliku vrijednost, skautska služba Red Bulla pronalazi igrače na svim krajevima svijeta i dobro ih uklapa u momčad. Uvijek su bili mladi, ali su imali i iskusne igrače, sad to nemaju. Puno je bilo promjena, treba im vremena za adaptaciju, ali, svejedno očekujem dobrog protivnika.”

Salzburg je trenutno u crnom nizu, tek su četvrti u domaćem prvenstvu, a na ljestvici Lige prvaka drže 34. mjesto bez osvojenih bodova i postignutih golova. Trener Dinama smatra kako se time ne treba zamarati:

“Vjerujemo da možemo u svakoj utakmici napraviti nešto. Monaco je imao sjajan niz pa smo imali priliku za pobjedu, a bit će tako i u ovoj utakmic. Nema protivnika, koji je nepobjediv, imat ćemo šansu za to! Morat ćemo naporno raditi, biti na visokom energetskoj razini i iskoristiti šanse. Ali sve to nema veze s rezultatskim nizom, kažem, Monaco je bio u velikoj seriji prije naše utakmice.”

Bjelica neće biti na klupi Dinama u Austriji jer mora odslužiti suspenziju na račun zarađenog crvenog kartona u prethodnom kolu protiv Monaca. Mijenjat će ga njegov pomoćnik Danijel Jumić:

“Ima iskustva iz Njemačke, triput me već mijenjao. Ali, za Ligu prvaka ne treba dodatan motiv igračima, niti neke posebne riječi. Tkogod istrči, dat će svoj maksimum. Ja radim već tri dana na toj utakmici, igrači znaju kako razmišljam i ne mislim da će to biti problem.”

Osvrnuo se na riječi hvale koje je trener Salzburga Pep Lijnders imao na račun Baturine i Petkovića:

“Uvijek igračima govorim da se moraju stalno dokazivati, linija između pokojnika i pukovnika je jako tanka. Sretni smo što imamo Petkovića, ali ako ne bude on, imamo Kulenovića, drugog najboljeg hrvatskog strijelca, to moramo poštivati. Vjerujem da će se dobro potući s obranom Salzbruga.”

Salzburg je u Ligi prvaka doživio neugodan poraz od 0:4 protiv francuskog Bresta, ali Bjelica tvrdi kako je taj rezultat izuzetno varljiv:

“Ne samo s Brestom, pogledali smo šest-sedam njihovih utakmica, jednu i uživo. Znamo njihove kvalitete, čega se treba čuvati. Protiv Bresta je rezultat ‘duda varalica’, moglo je drugačije završiti, Salzburg je bio opasan i konkretan.”, piše sportklub

Exit mobile version