Site icon Hrvatska uživo

Albanka dobila samo četiri godine zatvora zbog tragedije kod Dubrovnika. Državno odvjetništvo traži strožu kaznu

Na presudu kojom je 29-goidšnja Albanka kažnjena s četiri godine zatvora zbog tragične nesreće nedaleko Dubrovnika državno odvjetništvo uložilo je žalbu. Traži za nju strožu kaznu. 

Albanka je nepravomoćno osuđena Županijskom sudu u Dubrovniku koji je utvrdio da je kriva za udes iz travnja ove godine.

Skrivila tragičan udes

Prema presudi, vozačica je 9. travnja 2024. oko 20:30 sati u blizini mjesta Slano, upravljala osobnim vozilom marke BMW XM u smjeru Dubrovnika te je počela pretjecati osobno vozilo koje se nalazilo ispred nje.

Nije, međutim, provjerila može li to učiniti na siguran način pa se sudarila s automobilom koji je naišao iz suprotnog pravca. U njemu su poginuli brat i sestra, 21-godišnjak i 19-godišnjakinja.

Stroža kazna za Albanku

“Žalba je podnesena zbog odluke o kazni jer državno odvjetništvo smatra da je kazna preblaga s obzirom na težinu i posljedice počinjenog kaznenog djela kojim je skrivljena smrt dvije mlade osobe pa je predloženo u žalbi da se optuženici izrekne stroža kazna”, potvrđeno je iz Općinskog državnog odvjetništva u Dubrovniku.

Inače, vozačici je istražni zatvor nakon nepravomoćne presude produljen, budući da je strana državljanka te da bi mogla pobjeći iz Hrvatske., piše N1

Exit mobile version