Site icon Hrvatska uživo

Temperature od danas do 24 stupnja: ‘Kreće bablje ljeto…’

FOTO: PIXABAY/ILUSTRACIJA

I u ponedjeljak će biti pretežno sunčano. Ujutro uglavnom u unutrašnjosti mjestimice magla i niski oblaci. Vjetar većinom slab, u noći i ujutro uz obalu slaba do umjerena bura

Danas će biti većinom sunčano, ujutro ponegdje umjerena naoblaka, a u unutrašnjosti magla. Vjetar većinom slab, na istoku mjestimice do umjeren istočni., pišu 24sata

Na Jadranu slaba do umjerena bura, podno Velebita u prvom dijelu dana lokalno jaka, na krajnjem jugu još jugo. Najviša dnevna temperatura između 13 i 18, u unutrašnjosti Istre i Dalmacije te na Jadranu od 19 do 24 °C, izvještavaju iz Državnog hidrometeorološkog zavoda. 

Riječka regija i Kvarner su pod žutim upozorenjem. Mjestimice olujni udari bure, uglavnom podno Velebita. Najjači udari vjetra > 65 km/h. 

Što nas očekuje u ponedjeljak?

I u ponedjeljak će biti pretežno sunčano. Ujutro uglavnom u unutrašnjosti mjestimice magla i niski oblaci. Vjetar većinom slab, u noći i ujutro uz obalu slaba do umjerena bura.

Foto: DHMZ

Najniža jutarnja temperatura od 2 do 7, na Jadranu između 12 i 17 °C. Najviša dnevna temperatura od 14 do 19, na Jadranu te u unutrašnjosti Istre i Dalmacije između 19 i 24 °C.

‘Stiže bablje ljeto…’

Dnevne temperature zraka u Dalmaciji bit će bez promjene u odnosu na nedjelju, uz ‘maksimalce’ oko 23 stupnja Celzijusa što znači da će vam za berbu masline trebati kratki rukav, u suprotnome, dobro ćete se oznojiti, piše Slobodna Dalmacija. Kako navode, od ponedjeljka kreće pravo ‘bablje lito’.

Utorak će biti još jedan stabilan i lijep dan uz ugodne temperature zraka u cijeloj Dalmaciji. Ujutro uz obalu od 17 do 21 stupanj Celzijus, a danju do 23 stupnja Celzijusa. 

U srijedu porast naoblake, ali uglavnom veći dio dana sterilno vrijeme, oborina bi u Dalmaciji moglo biti tek u tragovima. Temperature zraka i dalje ugodne.

Exit mobile version