Site icon Hrvatska uživo

Bespravno gradio na Murteru, kazneno je prijavljen

Image by Dimitris Vetsikas from Pixabay

ŠIBENSKO-KNINSKA policija provela je kriminalističko istraživanje nad 48-godišnjim Slovencem zbog bespravne gradnje na Murteru.

Priopćenje policije prenosimo u cijelosti:

“Policijski službenici Službe kriminalističke policije, Odjela gospodarskog kriminaliteta i korupcije su proveli kriminalističko istraživanje nad 48-godišnjim državljaninom Slovenije osumnjičenim za počinjenje kaznenog djela protupravne gradnje.

Kazneno je prijavljen

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je osumnjičeni tijekom 2023. i 2024. godine u svojstvu osnivača i direktora firme, koje društvo je vlasnik zemljišta na širem području Murtera, na istom izgradio zgradu ravnog krova izvedenog kao nenatkrivena terasa, kao i dva spremnika za vodu i septičku jamu, bez pravomoćne građevinske dozvole,

na području izvan granica građevinskog područja na kojem nije dozvoljena gradnja takve građevine, odnosno na području zaštićenog obalnog područja mora, a koje prema zakonu o prostornom uređenju predstavlja područje od posebnog interesa za državu.

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela protupravne gradnje protiv osumnjičenog 48- godišnjaka podnesena je kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu u Šibeniku”, priopćili su iz policije., piše Index

Exit mobile version