Site icon Hrvatska uživo

Skoro godinu dana od Banožićeve nesreće odgođena je nova rasprava

FOTO: SCREENSHOT/HRT

Mario Banožić je nesreću skrivio 11. studenog, a optužnica protiv bivšeg ministra niti godinu dana nakon nesreće nije potvrđena. Sjednica na kojoj se trebalo raspravljati o optužnici trebala je biti 6. studenog.

Bivši ministar obrane Mario Banožić odgodio je sjednicu optužnog vijeća na kojoj se trebalo raspravljati o osnovanosti optužnice protiv njega, doznaju 24sata. Kako je potvrđeno sjednica optužnog vijeća ranije je zakazana za 6. studenoga 2024.. godine, ali Banožić je po braniteljici zatražio odgodu zakazane sjednice optužnog vijeća, zbog spriječenosti braniteljice prethodno zakazanom raspravom, o čemu je dostavljen i dokaz.

“Predsjednik optužnog vijeća će, u dogovoru s ostalim članovima vijeća, predložiti sjednicu vijeća za drugi termin”, rečeno je na vinkovačkom Općinskom sudu. Zanimljiva je ovo informacija, s obzirom na to da je upravo u studenom, točnije 11. studenog godinu dana od kobne prometne nesreće, a optužnica i dalje nije potvrđena.

Podsjetimo, Banožić je u studenom prošle godine sudjelovao u prometnoj nesreći u kojoj je poginuo 41-godišnji vozač kombija Goran Šarić. Prema optužnici, Banožića se tereti da je upravljao automobilom iz smjera Vinkovaca prema Županji. Vozio je, kako je navedeno, neprilagođenom brzinom te u pretjecanju kolone prešao na suprotnu stranu iako je bila smanjena vidljivost zbog magle i smanjena preglednost zbog vozila ispred njega., prenosi N1

Exit mobile version