Site icon Hrvatska uživo

Jeste li sami krivi što vam tjestenina ispada očajno? Ovo su najčešće greške

Image by Elias from Pixabay

Ako ste od onih koji čine zločine nad tjesteninom, vrijeme je da prestanete.

Nastavite čitati i doznajte koje su to najčešće greške koje radimo pri kuhanju tjestenine i kako ih ispraviti.

Ne solite vodu za tjesteninu

Čuli ste milijun puta: Morate posoliti vodu u kojoj kuhate tjesteninu!

Sol pomaže spriječiti da vaši rezanci postanu sluzavi ili škrobni. Osim toga, dodavanje soli pomaže poboljšati okus kada kasnije dodajete umak, povrće i druge sastojke.

Tjesteninu stavljate u hladnu vodu

Možda pretpostavljate da je dodavanje tjestenine u lonac pun vode i njihovo kuhanje zajedno trik koji štedi vrijeme. Međutim, stvar je upravo suprotna.

Kada dodate tjesteninu u hladnu vodu i pokušate oboje zajedno prokuhati, dramatično povećavate vrijeme kuhanja svojih rezanaca. Zapamtite, vašoj suhoj tjestenini treba oko 7 do 8 minuta da se skuha nakon što voda proključa. Dodate li je prije, trebat će vam više vremena da voda prokuha i još ćete morati čekati da tjestenina postigne savršenu al dente teksturu.

Ispirite tjesteninu nakon što je kuhana

Ako postoji ozbiljno teško kazneno djelo protiv tjestenine u kuhinjama, onda je to ispiranje tjestenine. A ako ste ikada svoje kuhane rezance pustili ispod slavine nakon što su završili s kuhanjem, potpuno ste uništili jelo koje ste željeli pripremiti.

Kada isperete tjesteninu, doslovno isperete sav škrob i začine (ili sol) koji su se razvili dok je kuhala.

Bacate vodu u kojoj se tjestenina kuhala

Bacanje škrobne vode koja je nastala kuhanjem tjestenine je jedna od velikih i čestih grešaka, piše magazin Clean Eating.

Sačuvajte malu količinu vode u kojoj ste kuhali tjesteninu jer će vam biti korisna. Bilo da radite vlastiti umak od nule ili koristite pomoć u pripremi svog omiljenog umaka, škrob i sol u vodi mogu pomoći da se umak zgusne, poboljšati njegov okus…

Ne spajate pravi oblik tjestenine s pravim umakom

Ako ste ikada bili frustrirani pregustim ili prerijetkim umacima koji se nikako ne uspijevaju sljubiti s tjesteninom, vjerojatno krivo spajate umake i oblike tjestenine. Tako je: Određeni umaci namijenjeni su za upotrebu s određenim vrstama tjestenine.

Iako oblik vaše tjestenine neće promijeniti konačni okus vašeg jela, može promijeniti koliko dobro se umak, povrće i drugi sastojci sljubljuju s njima. Dugi, tanki rezanci nisu dovoljno čvrsti za nošenje teških ili krupnih umaka. Rezanci koji su uvijeni ili šuplji, poput fusila i orecchiettea, bolje pristajaju uz takve umake., piše N1

Exit mobile version