Site icon Hrvatska uživo

Procurio ključni iskaz o ubojstvu Danke Ilić: “Rekao mi je gdje su ostavili vreću s djetetom…”

foto: screenshot

Brat jednog od dvojice optuženih za ubojstvo djevojčice Danke Ilić u ožujku ove godine u svojem iskazu policiji u Boru potvrdio je optužbe koje se njegovu bratu stavljaju na teret. Iako je dao iskaz, nije saslušan pred tužiteljstvom jer je preminuo u pritvoru.

Dalibor Dragijević, brat optuženog za ubojstvo Danke Ilić, u iskazu koji je dao policiji rekao je da je Dejan toga dana radio u prvoj smjeni u Vodovodu te je došao kući u 15:30.

U svojem je iskazu rekao da je primijetio da se brat čudno ponaša i da je kasnije na vijestima čuo da je nestalo dijete.

“Koliko se sjećam, 28. ožujka nakon 16 sati Dejan je svojim Peugeotom 307 plave boje došao kući i tada sam u prtljažniku njegova automobila vidio bijelu vreću. Pitao sam ga što je u njoj, a on je rekao da se u njoj nalazi dijete. Nije mi bilo dobro, pitao sam ga što to radi, kakvo dijete, a on je rekao da su dijete zgazili autom pa ga pokupili. Tu je bio i naš otac Radoslav Dragijević, on je također vidio vreću”, ispričao je Dragijević.

Kako stoji u iskazu do kojeg je došao Telegraf.rs, Dalibor je brata pitao što misli učiniti s vrećom i djetetom, a onda su se dogovorili da je odnesu u napuštenu kuću na novom Zlotskom putu. Rekao je i da su tamo otišli automobilom, ostavili vreću u prizemlju kuće i vratili se kući.

“Prije nego što je uhićen, Dejan mi je rekao da je uzeo vreću s tijelom iz kuće gdje smo ga ostavili te da ga je prevezao i zakopao negdje u blizini Brestovačkog mosta”, zaključio je Dragijević iskaz.

Optužnica za ubojstvo tada dvogodišnje Danke još nije potvrđena.

Podsjetimo, Dejan Dragijević i Srđan Janković, radnici lokalnog komunalnog poduzeća, uhićeni su 4. travnja, a Dejanov otac i brat, Radoslav i Dalibor Dragijević, uhićeni su dva dana kasnije zbog pomaganja u skrivanju tijela.

Dalibor Dragijević 7. travnja umro je u policijskoj postaji u Boru. Portal Radar otkrio je da je preminuo od posljedica premlaćivanja, a ne prirodnom smrću kako je priopćio MUP. Dvojica osumnjičenih prvo su priznala ubojstvo, a kasnije su promijenili iskaze te tvrdili da je policija od njih iznudila priznanja.

Za tijelom Danke Ilić tragalo se na raznim lokacijama, no ono do danas nije pronađeno., prenos dnevnik.hr

Exit mobile version