Site icon Hrvatska uživo

Objavljen sastav za utakmicu protiv Škotske. Dalić u špicu s dva mlada lava…..

FOTO: SCREENSHOT/YT

Hrvatska nogometna reprezentacija u listopadu igra nove dvije utakmice u Ligi nacija. U subotu Vatreni igraju protiv Škotske već od 18 sati, dok tri dana nakon toga putuju na gostovanje kod Poljske., piše gol.hr

HRVATSKA – ŠKOTSKA

Nakon prva dva kola Vatreni imaju tri boda koja su osvojili u domaćoj pobjedi protiv Poljske. Iz Portugala se naša reprezentacija vratila praznih ruku, ali onda je kapetan Luka Modrić oduševio nogometni svijet onim slobodnjakom koji je Hrvatskoj donio slavlje u Osijeku.

Sada na Maksimir stižu Škoti koji su uvijek bili tvrdi orah za našu reprezentaciju, no onda je stigao Euro 2020 i velika pobjeda Hrvatske usred Glasgowa.

Škotska još nema boda u grupi 1, prvo su ih u gostima pobijedili Poljaci s 3:2, a potom su Portugalci nakon nešto muke slavili s 2:1 na domaćem terenu.

”Zadnji su u našoj skupini nemaju boda, ali ne smijemo se opustiti. Naša povijest s njima nije sjajna, samo jednu pobjeda na Euru, uvijek je teško s njima”, rekao je Dalić i dodao:

”Cilj nam je da uz ove utakmice napravimo kostur reprezentacije. Stavili smo 23 igrača pa da ih vidimo na treningu i napravimo selekciju. Cilj nam je četvrtfinale. Škotska ima jak skok i dobri su, naši rezultati nisu dobri s njima, bit će to teška utakmica. Moramo ići najbolje i najjače pa da pronađemo ono što je najbolje. Imam vjeru da ćemo biti dobri, imamo malo problema koji su kod nas uvijek prisutni.”

Hrvati u odličnoj formi

Izbornik Zlatko Dalić vratio je u sastav reprezentacija Mislava Oršića, a čini se kao da dugo nije imao ovakvu situaciju u momčadi. U formi su svi od vrata do napadača i imat će slatke brige kako sastaviti prvih 11.

Idilu je ipak poremetio izostanak Matea Kovačića kojeg neće biti zbog skorašnjeg rođenja djeteta.

Martin Baturina i Luka Sučić briljiraju u Dinamu i Real Sociedadu, ali prema posljednjim informacijama ipak će svoju priliku obojica čekati s klupe. Ante Budimir je u sjajnoj formi u Osasuni i mogao bi s Kramarićem činiti napadački par.

Exit mobile version