Site icon Hrvatska uživo

Stiže nova fronta, kiša će u dijelu zemlje biti obilna

foto: unsplash/ilustracija

Donosimo vremensku prognozu naše meteorologije Tee Blažević

Stabilizirale su se privremeno prilike pod utjecajem grebena anticiklone. U ovo doba godine, u stabilnim i mirnim uvjetima, magla je česta pojava. Hrvatski autoklub vozače poziva na oprez jer na mjestima na kontinentu vidljivost je smanjenja. U nastavku ponedjeljka prevladavat će većinom sunčano, tmurnije će se zadržavati na sjevernom Jadranu i u Gorskom kotaru gdje može pasti malo kiše.

Utorak će obilježiti približavanje nove fronte, stoga će u drugom dijelu dana doći do jačeg naoblačenja sa zapada, prema večeri uz kišu i pljuskove s grmljavinom, lokalno izraženije na sjevernom Jadranu i u Gorskom kotaru. Uz južinu posvuda toplije, no vjetar će biti snažan, čak i olujan, osobito duž obale.

U noći na srijedu oborina će se intenzivirati i drugdje duž obale, mogući su obilni pljuskovi praćeni grmljavinom. No već tijekom srijede postupno će oborina slabjeti.

Nestabilno će početi i drugi dio tjedna, osobito tijekom četvrtka će duž Jadrana i u područjima uz Jadran lokalno biti izraženijih pljuskova praćenih grmljavinom.

Krajem tjedna stabilnije, no uz nešto niže temperature., piše N1

Exit mobile version