Site icon Hrvatska uživo

Plenković: Milanović dovodi u pitanje hrvatsko članstvo u NATO-u

FOTO: SCREENSHOT

Premijer Andrej Plenković je nakon sjednice Predsjedništva HDZ-a održao konferenciju za medije, na kojoj se prvo prisjetio napada na Banske dvore, od kojeg je danas prošlo 33 godine.

Govorio je i o nezaposlenosti, prihodima i rashodima proračuna, a potom se osvrnuo na slanje vojnika u Ukrajinu.

“Riječ je o lažima zlokobnog kršitelja Ustava. Sve ovo je pokušaj destabilizirati položaj koji imamo s našim saveznicima. I sve to uoči dolaska Volodimira Zelenskog u Dubrovnik. Riječ je o ozbiljnoj devijaciji od vanjskopolitičkog strategiji Vlade. To ne znači nikakvo uvlačenje Hrvatske u ratni sukob”, rekao je Plenković.

Ponovio je još jednom da će se Bosni i Hercegovini slati sva potrebna pomoć, kao i dijelovima Hrvatske kojima prijete prirodne nepogode.

Novinare je ipak najviše zanimalo neslaganje s Milanovićem.

“Svi koji izvana to gledaju, ne mogu se načuditi. Ali, to je tako i traje već dvije i pol godine. Blokiranje pomoći, simboličnim od dva časnika, argumentira se slabašno i ne stoji. Oni su samo protiv onoga što predlaže Vlada. To je primjer političke nezrelosti i bilo bi dobro da širi krug ljudi bude svjestan ovoga. Što je cilj, da izađemo iz NATO-a?”, piše HRT

Exit mobile version