Site icon Hrvatska uživo

OBILJEŽEN 32. DAN SJEĆANJA NA ŽRTVE DOMOVINSKOG RATA U BOSANSKOJ POSAVINI

Povodom obilježavanja 32. obljetnice pada većeg dijela Bosanske Posavine zbog kojeg su stanovnici bili primorani napustiti svoje domove, Udruga dragovoljaca i veterana 101. BBX brigade organizirala je Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata u Bosanskoj Posavini.

U sklopu obilježavanja položeni su vijenci i zapaljene svijeće ispred Spomenika poginulim i nestalim hrvatskim braniteljima na Trgu Stjepana Miletića, a nakon toga na šetnici uz Savu upaljeno je 500 lampiona za sve branitelje koji su poginuli tijekom obrane Bosanske Posavine.

Vijence su položila izaslanstva Udruga dragovoljaca i veterana 101. BBB brigade sa Koordinacijom udruga proisteklih iz Domovinskog rata BPŽ, članovi obitelji te državni tajnik u Ministarstvu Darko Nekić, zamjenik župana Brodsko-posavske županije Marko Šimić, Izaslanstvo Brodsko-posavske županije koje je predvodio pročelnik Upravnog odjela za Zdravstvo i socijalnu skrb Ivan Tucić, saborska zastupnica Sandra Livia Maduna, predstavnici grada, županije i političkih stranaka koji su zapalili svijeće za sve poginule i nestale branitelje, ali i civile ovoga kraja koji su podnijeli neizmjernu žrtvu.

Exit mobile version