Site icon Hrvatska uživo

Bivšeg golmana Dinama policija danima tražila, danas ga priveli na suđenje Mamiću

DANAS je na Županijskom sudu u Osijeku nastavljeno suđenje Zdravku i Zoranu Mamiću te ostalim optuženicima u aferi Dinamo 2, u kojoj ih se tereti za izvlačenje 19.1 milijuna eura iz nogometnog kluba Dinamo.

Na suđenju je trebao biti saslušan nekadašnji pričuvni golman kluba Mario Jozić, kojeg policija traži već danima. Jozić već neko vrijeme izbjegava primiti pozive na svjedočenje pa je predsjednik sudskog vijeća Davor Mitrović naložio njegovo policijsko privođenje na sud. Policija je u međuvremenu uspjela locirati golmana.

Jozić je na sudu rekao kako nikad u karijeri nije imao menadžere, već je sam dogovarao uvjete. Kazao je i kako je s Dinamom potpisao dva profesionalna ugovora o kojima nije pregovarao, nego je prihvatio što su mu ponudili, prvo Velimir Zajec, a onda i Zdravko Mamić. Nije imao odredbu o podjeli transfernog obeštećenja, piše Jutarnji list.

Tvrdi da mu Dinamo nije ostao dužan

“Tada sam već imao preko 30 godina i teško da bih to mogao imati. Inače, taj drugi ugovor je raskinut prije isteka. Ne sjećam se da sam dobio novac za taj raskid ugovora, ali znam da mi je Zdravko dao poklon u novcu kada je čuo da se ženim. Mislim da se radilo o 1000 eura”, rekao je Jozić, dodavši i da su mu plaće redovno isplaćivane te da mu Dinamo nije ostao ništa dužan. 

Nakon što mu je pročitan dio iz iskaza u istrazi, kada je opisao kako su vršene isplate i da jedan dio potraživanja nije dobio jer je dobio posao u Dinamovoj nogometnoj školi, kazao je da je to vjerojatno točno. 

Na konkretno pitanje je li mu Dinamo ikada bio dužan 100.000 eura, kazao je da nije, kao i da nikada nije dobio nikakav novac od bilo koje strane tvrtke na ime duga Dinama prema njemu.

“Nije mi poznata tvrtka Corporate Advantage, niti znam da sam potpisivao neke sporazume sa stranim tvrtkama ili suglasnosti da neka strana tvrtka preuzme moja potraživanja prema Dinamu”, istaknuo je Jozić., prenosi Index

Exit mobile version