Site icon Hrvatska uživo

U Novogradiškoj bolnici smješteno 11 migranata, troje i dalje u životnoj opasnosti….

FOTO: DEMOSMEDIA

U Paklenici, u blizini Novske, oko 1:15 sati dogodila se prometna nesreća u kojoj su dvije osobe izgubile život. Policija je kod naplatne postaje Novska primijetila kombi s njemačkim oznakama koji je izgledao preopterećeno. Vozač je, vidjevši policiju, ubrzao i pokušao pobjeći. Zbog sumnje na krijumčarenje, policija je krenula za vozilom, ali bez rotirajućih svjetala i bez aktivnog progona. Sedam kilometara dalje, kombi je sletio u odvodni kanal, udarivši pritom u betonski most.

Prilikom sudara, vozilo se prevrnulo na bok, udarilo u zid kuće i stup ulične rasvjete. Vozač i jedan putnik poginuli su na mjestu, dok je ostalim osobama ukazana medicinska pomoć u nekoliko bolnica. U bolnicu u Novoj Gradiški primljeno je jedanaest osoba s povredama zadobijenim u ovoj teškoj prometnoj nesreći, potvrdio je ravnatelj bolnice, dr. Josip Kolodziej.

“Oko 2.30 sati zaprimljeno je 11 ozljeđenih osoba iz prometne nesreće. Troje je imalo životno ugrožavajuće teške ozljede i oni su hitno operirani. Operacijski zahvati su uspješno obavljeni, radilo se o unutarnjim krvarenjima i ozljedama prsnog koša. Osobe su trenutno smještene u jedinice intenzivnog liječenja te su još uvijek u životnoj opasnosti. Ostali ozlijeđeni imaju ozljede ekstremiteta i prsnog koša, međutim nisu životno ugroženi te su smješteni na odjelu kirurgije za daljnju obradu i opservaciju. Tri osobe su otpuštene i predane policijskim službenicima. Svi su strani državljani i punoljetni muškarci.” izjavio je ravnatelj Kolodziej.

Novogradiška bolnica je već nekoliko puta primila veći broj unesrećenih pacijenata, ali ravnatelj ističe kako je novogradiški tim uvijek spreman i garantira sugrađanima kako će zdravstveni sustav pružiti jednaku kvalitetu usluge svim građanima bez obzira na trenutna opterećenja. Svi pacijenti koji su noćas zbrinuti ostaju u novogradiškoj bolnici, a zbrinjavani su po redu hitnosti. Neke očekuju dodatni zahvati i neke dijagnostičke pretrage., javlja radio nova gradiška

Exit mobile version