Site icon Hrvatska uživo

Dalija Orešković stala u obranu Sandre Benčić: Sandra Benčić nije Jospia Rimac. Njezin slučaj uzet ću kao primjer sustavnog okupiranja i zloupotrebe institucija od HDZ-a…

FOTO: SCREENSHOT/N1

Bivša predsjednica Povjerenstva za sprečavanje sukoba interesa i saborska zastupnica Dalija orešković na društvenim mrežama stala je u obranu Sandre Benčić.

Da napomenemo. Povjerenstvo za sprečavanje ukoba interesa kaznilo je zastupnicu Benčić zbog krivo ispunjene imovinske kartice.

Objavu Dalije Orešković prenosimo u cijelosti:

“Od institucije kojoj je javnost vjerovala jer je imala iste kriterije i aršine postupanja prema svima, Povjerenstvo se u razdoblju vladavine Andreja Plenkovića polako pretvara u sredstvo diskreditiranja oporbenih snaga.

Dovoljna je jedna diskutabilna odluka i jedan neprecizan naslov u medijima da za istinu više nitko ne pita.

“Pretjerani formalizam”, tako je Ustavni sud RH svojevremeno opisao stav Povjerenstva da Josipa Rimac (danas Pleslić) nije pravilno ispunila svoju imovinsku karticu kada je prikazala da ima kuću, a ne nekoliko etažnih dijelova nekretnine, kao što su to pokazivali podaci iz zemlišnih knjiga.

Sandra Brnčić nije Jospia Rimac, nije Goran Grlić Radman, nije Marko Milić, nije Mario Banožić. Njezin slučaj uzet ću kao primjer sustavnog okupiranja i zloupotrebe institucija od HDZ-a, od Povjerenstva do Ustavnog suda. Veselim se objavi Odluke, predlažem članovima Povjerenstva da si ovoga puta daju truda. Na saslušanju pred Odborom za izbor, imenovanja i upravne poslove u fazi natječajnog postupka, bez imalo srama ili grižnje savjesti priznali su da nemaju pojma o prethodnoj praksi, niti rečenicu ni o čemu nisu pročitali, neki od njih niti sam Zakon kojeg bi trebali provoditi.

Doduše, radi provedbe Zakona nisu niti izabrani.”, napisala je Orešković

Exit mobile version