Site icon Hrvatska uživo

Ministar Šipić predstavlja savjetnike i strategiju demografskih mjera

FOTO: SCREENSHOT

Ministar demografije i useljeništva Ivan Šipić održao je konferenciju za medije, na kojoj je predstavio posebne savjetnike ministra, smjer demografskih mjera i aktivnosti Ministarstva demografije i useljeništva.

“Zašto Ministarstvo demografije i useljeništva? Hrvatska ovisi o narodu, djeci, pronatalitetnoj politici i smatramo da ćemo stvaranjem ovog ministarstva pomoći u rađanju više djece. Vjerujem da će ovo ministarstvo nadživjeti mene, ali i druge ministre te da će trajati na dobro hrvatskog naroda. Nadam se i da će se stvarati mjere koje će pomoći povećanju nataliteta”, izjavio je Šipić pa nastavio:

“Ako neće biti kvalitetno postavljenih temelja ovog ministarstva, neće biti ni pozitivnih pomaka. Moja odgovornost je učiniti upravo to. Ministarstvo je kao dijete koje se tek rodilo, koje se tek treba razviti. Pokušavamo ga postaviti na noge. Ne možemo mu odmah dati da uzme štrucu kruha i da je spremno za školu. Ne može to tako. Volim ovaj slikoviti govor, vjerujući da će i ovo ministarstvo proći porođajne prve muke.”

Naglasio je da dovođenje posebnih savjetnika nije uhljebljivanje i da je svjestan kako ne može sam znati sve.

USKORO OPŠIRNIJE…piše N1

Exit mobile version