Site icon Hrvatska uživo

Popularna mesnica bankrotirala: Nakon 200 godina zatvorene sve poslovnice, svi radnici dobili otkaz

Image by Jai79 from Pixabay

Poznata njemačka mesnica otišla je u stečaj. Nakon 200 godina rada, mesnica Holzapfel iz Thüringena mora zauvijek zatvoriti svoja vrata. To je težak udarac i za radnike tvrtke i za vjerne kupce.

U ovoj mesnici ubuduće više nitko neće moći kupovati. Radnici su otpušteni jer tvrtka je morala pokrenuti stečaj, piše Fenix magazin.

Kraj je: Njemačka mesnica bankrotirala

Ova tradicionalna mesnica prve je kupce poslužila još 1815. godine. Nakon više od 200 godina, radnici i ljubitelji mesnih proizvoda moraju reći posljednje zbogom.

Kako mediji javljaju, stečaju tvrtke doprinijeli su različiti čimbenici. To uključuje, primjerice, opći pad potražnje za mesnim proizvodima. Biljne alternative sve su traženije, osobito među mladim kupcima. I gospodarska situacija pridonijela je činjenici da je mesnica Holzapfel morala zatvoriti sve svoje poslovnice.

Sudbina radnika zapečaćena

Prema medijskim izvješćima, pogođena je i prodaja i proizvodnja. Dalje se navodi kako su radnici obaviješteni o nelikvidnosti. Sudbina im je vjerojatno zapečaćena: stečajem je pogođeno 80 radnika, a svi su morali biti otpušteni.

No, Holzapfel iz Thüringena očito ne želi potpuno napustiti bivše radnike pa makar se vrata zauvijek zatvorila. Za podršku su se obratili Zavodu za zapošljavanje kako bi se što prije pomoglo radnicima koji su ostali bez posla., piše N1.

Exit mobile version