Site icon Hrvatska uživo

Nove generacije sve češće odbijaju kumstva na vjenčanjima – koji je razlog?

FOTO: PIXABAY/ILUSTRACIJA

DJEVERUŠA i vjenčana kuma nekad su bile laskave titule koje se nije odbijalo, no s porastom životnih troškova, pa tako i troškova vjenčanja, pripadnice generacije Z primorane su odbiti ponudu mladenke, piše New York Post.

Vjenčanja u Americi postala su višednevni događaj, a društvene mreže nalažu nove, često ekstravagantne trendove koje mladenke žele slijediti na svoj najvažniji dan – i često su izvan njihovog budžeta. 

Uloga djeveruše postala je preskup zadatak 

Na velike troškove požalila se i jedna američka tiktokerica, koja je u viralnom videu objasnila kako ju je uloga djeveruše koštala 12.000 dolara, odnosno 10.000 eura, zbog čega je odlučila odbiti slične ponude u budućnosti.  

@komahhd

Lol I still want yall to get married back to back but with me as a guest 🫶🏾❤️ #demure #verymindfulverydemure #verycutesy #bridesmaids #bridesmaidcosts #2023weddings

♬ original sound – Afrakomah Darko

Zadatak djeveruše, kao i vjenčanih kuma jest pomaganje mladenkama u pripremama i planiranju, za što moraju izdvojiti desetke tisuća dolara, a veliki troškovi muče i djevojke iz drugih zemalja. Upravo zbog toga sve više njih odbija imati ulogu u vjenčanjima bliskih osoba. 

Nije problem samo u novcu 

Jedna od njih je i 27-godišnja Britanka Stephanie Greenstreet, koja je bila kuma svojoj sestri. 

“Moramo normalizirati odbijanje toga da budemo nečije djeveruše ili kume”, izjavila je u videu objavljenom na TikToku, dodajući kako je nakon odrađenog kumstva shvatila da je to “težak i dugotrajan posao” i “test prijateljstva”. Stephanie je objasnila da ne može zamisliti da ponovno preuzme tu odgovornost. 

“Ako pristanete biti djeveruša nekome, to mora biti iskren izbor”, zaključila je. , prenosi Index

Exit mobile version