Site icon Hrvatska uživo

Grad kupio električno vozilo za prijevoz pacijenata u Vrapču

PHOTO: Grad Zagreb

NOVO električno vozilo za prijevoz pacijenata, čiji nabavu je financirao Grad Zagreb, od ovog tjedna je uporabi u krugu Klinike za psihijatriju Vrapče.

Time će se za pacijente koji se teže kreću, omogućiti sigurniji i udobniji prijevoz unutar bolnice. Vozilo, čija vrijednost nabave je 32.000 eura, ne ispušta štetne plinove te time doprinosi i zdravijem okruženju, priopćili su iz Grada.

“Vozilo  je prilagođeno i osobama s invaliditetom, opremljeno pristupnom rampom i prostorom za invalidska kolica čime će moći lako i sigurno koristiti prijevoz“, kazala je pročelnica Gradskog ureda za socijalnu zaštitu, zdravstvo, branitelje i osobe s invaliditetom dr. sc. Lora Vidović. Poručila je da će i osoblju bolnice znatno pomoći u komunikaciji i povezanosti unutar Klinike. 

“Vozilo se tiho kreće i omogućava pacijentima miran boravak”

“Imajući u vidu da područje Klinike, koja je paviljonskog tipa, obuhvaća 92.400 m2, i djelatnici mogu brže komunicirati i time učinkovitije pružati skrb pacijentima.“, kazala je Vidović. U priopćenju Grada navode da se vozilo se tiho kreće i time omogućava pacijentima miran boravak u krugu Klinike. 

“Kao osnivač Klinike, koja će u studenome 2024. obilježiti 145. obljetnicu rada i koja je simbol psihijatrijske skrbi u Hrvatskoj, Grad Zagreb kontinuirano podržava njen rad. Da podsjetimo, prošle godine je otvorena obnovljena i opremljena zgrada Odjela psihogerijatrije koja se prostire na 3000 m2. Klinici za psihijatriju Vrapče tada je uručen i certifikat o međunarodnoj akreditaciji, čime je postala jedina međunarodno akreditirana psihijatrijska ustanova u Hrvatskoj”, priopćili su iz Grada., piše Index

Exit mobile version