Site icon Hrvatska uživo

FOTO: Teška prometna nesreća u Podravini….

Foto: DVD SVETI ĐURĐ / Prometna u mjestu Hrežnica

Teška prometna nesreća u srijedu nešto prije 12 sati. Kako javljaju vatrogasci, nesreća se dogodila u mjestu Hrženica kod Ludbrega.

“Dolaskom na mjesto nesreće, zatekli smo osobni automobil koji je završio u kanalu uz cestu, zabijen u stablo. Prednji kraj vozila bio je smrskan do neprepoznatljivosti. Jedna osoba je uspjela samostalno izaći iz vozila prije našeg dolaska, ali je kasnije zatražila medicinsku pomoć.

Unutar vozila ostala je još jedna osoba, koja je zadobila ozljede vrata, ramena i prsnog koša, zbog čega je imala poteškoće s disanjem. Naši operativci odmah su poduzeli potrebne radnje – dva operativca bolničara pristupili su pružanju prve pomoći i imobilizaciji unesrećene osobe.

Foto: DVD SVETI ĐURĐ / Prometna u mjestu Hrežnica

Ostalih šest operativaca osigurali su akumulator vozila te osigurali samo mjesto nesreće kako bi spriječili dodatne opasnosti.

Nakon dolaska tima hitne medicinske pomoći, nastavili smo s koordiniranim radom te smo zajedno pažljivo izvukli ozlijeđenu osobu iz vozila. Nakon izvlačenja, unesrećeni je odmah predan timu hitne pomoći koji ga je stabilizirao i pripremio za transport u bolnicu.

Zbog udarca, stablo je napuklo i prislonilo na električne vodove, predstavljajući dodatnu opasnost za sve prisutne. Odmah smo obavijestili HEP, a njihovi su djelatnici ubrzo izašli na teren kako bi osigurali električne instalacije i uklonili potencijalnu opasnost od strujnog udara.

Na intervenciji su uz naš tim, sudjelovali i djelatnici hitne medicinske pomoći te policija s dva službena vozila, koja je regulirala promet i osiguravala mjesto događaja.

Nakon uspješno obavljene intervencije, u koordinaciji s policijom i HEP-om, vratili smo se u spremište u 12.45 sati. Brza reakcija svih službi omogućila je pravovremenu pomoć unesrećenima”, rekli su danas u DVD-u Sveti Đurđ., dozanje danica.hr

Exit mobile version