Site icon Hrvatska uživo

Baka Sara (81) unuku otvorila prozor u sobi da se izlufta. Osuđena je

foto : Pixabay

Unuk i baka proglašeni su krivima i osuđeni zbog otvaranja prozora u sobi i svađe nakon toga.

Prema pesudi, sve se dogodilo potkraj kolovoza ove godine oko 18.20 sati u obiteljskoj kući na širem području Slatine. Prema presudi, unuk Ivan (39) i baka Sara (81) “međusobno su počinili nasilje u obitelji”.

“Ivan, nezadovoljan što je baka, dok njega nije bilo kod kuće, ušla u njegovu sobu i otvorila prozor, verbalno je napao baku kao osobu starije životne dobi riječima: Pi*ka ti materina stara… Zašto si pustila moje ljubimce van, šta da ih pogazi auto!

Majmune, budalo!

Baka Sara uzvratila mu je riječima: Majmune, budalo… Sve je prljavo kod tebe, zašto ne čistiš! To je kod oboje prouzročilo povredu dostojanstva i uznemirenost”, navodi sudac u ovotjednoj presudi.

Ivan na sudu nije izričito priznao krivnju, premda je većinu činjenica ipak potvrdio.

“Istina je da sam baki rekao “pi*ka ti materina stara i da sam joj prigovarao što je ušla u moju sobu i pustila psa i tri mačke, ali odlučno odbacujem da sam baki govorio da smrdi. Baka je, inače, lažljivica”, branio se unuk.

Baka Sara je u iskazu policiji navela kako je unuku odgovorila na njegov verbalni napad jer ju je zasuo uvredama i psovkama.

Zabrana približavanja

“Istina, nakon što me napao i izvrijeđao rekla sam mu majmune, sve je prljavo kod tebe”, branila se baka koja je također zaradila policijsku prijavu zbog nasilja u obitelji.

Ivan je osuđen na 70 dana uvjetnog zatvora i plaćanje 26 eura prekršajnih troškova. Od kazne mu se odbijaju dva dana provedena u policijskom pritvoru. Baka mora platiti 60 eura kazne.

Dobili su i jednomjesečnu zabranu približavanja jedan drugome na manje od 100 metara. To znači kako će unuk ili baka privremeno morati iseliti iz obiteljske kuće. No, presuda je nepravomoćna i oboje se na nju mogu žaliti., piše Danica.hr

Exit mobile version