Site icon Hrvatska uživo

OsuđenaAlbanka Klevisa Ymeri koja je skrivila nesreću u kojoj su poginuli brat i sestra Đerek

Albanska državljanka Klevisa Ymeri nepravomoćno je na Općinskom sudu u Dubrovniku osuđena na 4 godine zatvora zbog izazivanja prometne nesreće sa smrtnom posljedicom iz nehaja. Podsjetimo, u travnju je skrivila nesreću na predjelu Ratac nadomak Dubrovniku u kojoj su poginuli brat i sestra Stjepan i Katarina Đerek.

Tijekom pretjecanja sudarila se s automobilom koji je dolazio iz suprotnog smjera, pri čemu su poginuli mladi Katarina i Stjepan Đerek iz Gradca. Odvjetnici osuđene Albanke, ali i obitelji poginulih, najavili su da će se žaliti na presudu.

– Što se same presude tiče, ona je za obranu očekivana u smislu da je utvrđenje kazneno pravne odgovornosti moje branjenice za nehajno prouzročenu smrt, odnosno nehajno prouzročene prometne nesreće sa smrtnom posljedicom, kazao je odvjetnik Dragan Pištalo, odvjetnik Klevise Ymeri.

– Reakcija obitelji nije dobra. Oni su očekivali znatno veću kaznu. Odluka je takva kakva jest. Razgovarat ću s obitelji, svi su jako potreseni. Odlučit ćemo o daljnjim koracima kad obavimo konzultacije. Svaka strana ima pravo žalbe, izjavio je odvjetnik Đerek Zvonimir Bodrožić

U sudnici obitelj tragično stradalih Katarine i Stjepana. Ali, ovaj put, i članovi obitelji Ymeri. Svjedočio je suvozač iz Mercedesa iza kojeg je Albanka vozila u vrijeme nesreće.

– U trenutku nesreće gledao sam u mobitel, dopisivao sam se s obitelji. Osjetio sam da je neki automobil prebrzo prošao, pa sam podignuo glavu i nakon nekoliko sekundi u retrovizoru vidio dim i da su se ugasila svjetla, rekao je Jounuz Ali, svjedok. 

Na kraju je iskaz dala i Ymeri. Tek nakon što je Mercedes ispred nje završio pretjecanje, upalila je signalizaciju i prešla u lijevi trak – rekla je.

– U trenutku kad sam se našla u ravnini s vozilom koje sam pretjecala, vidjela sam automobil koji ide iz suprotnog smjera, i to prebrzo, rekla je.

No, to se ne podudara s nalazima vještaka.

– Obrana je također navela, a i svjedok je to potvrdio, da se ona vraćala u svoju traku. Međutim, iz materijalnih dokaza tijekom postupka utvrđeno je da se ona samo manjim dijelom nalazila u svojoj traci, rekao je Vlaho Bošković, sudac.

Sudac je istaknuo da je na presudu najviše utjecala obrana same okrivljene.

– S obzirom na to Vijeće je došlo do zaključka da ona u svojoj obrani pokušava svaliti krivnju na žrtve, te je to uzeto kao otegotna okolnost zbog čega je kazna tako velika, rekao je sudac Bošković.

Obrana to ne prihvaća.

Rok za žalbe je 15 dana, a Ymeri ostaje u pritvoru do pravomoćne presude., piše HRT

Exit mobile version