Site icon Hrvatska uživo

Marina vikala na ulici pa na sudu kažnjena sa 6000 eura!

Image by Tom from Pixabay

Marina je nešto prije 11 sati vikala na ulici pa psovala policiju. Kažnjena je sa 6000 eura!

No, veliko je pitanje kako će 46-godišnja nezaposlena majka dvoje djece bez ikakvih primanja uopće platiti tako brutalan novčani iznos. Prema presudi, sve se dogodilo potkraj lipnja oko 10.40 sati na Trgu kralja Tomislava u Bjelovaru.

“Prvo je jakim intenzitetom glasa vikala i galamila, što je remetilo javni red i mir građana. Nakon toga je vrijeđala i omalovažavala policajce vikom i riječima: Je*em vam mater! Šta ćeš ti balavica jedna! Je*em mater i vama i sudu i postupku!”, navodi se u presudi.

Marina je odmah uhićena te je dva dana provela iza rešetaka. Na sudu je sve priznala. Ipak je papreno kažnjena. Izrečene su joj maksimalne zakonske kazne: za remećenje javnog reda i mira 2000 eura, a za vrijeđanje državnih organa 4000 eura.

“Sud smatra kako se svrha kažnjavanja može ostvariti upravo izrečenom sankcijom i tako utjecati na okrivljenu, ali i na sve ostale da ne čine ovakve ili slične prekršaje.

Kao otegotnu okolnost sud je našao upornost okrivljene u ovakvom društveno neprihvatljivom ponašanju jer je prvo remetila javni red i mir vikom, a potom vrijeđala policijske službenika.

Posebno valja naglasiti i da je okrivljena do sada više puta kažnjavana radi ovakvih prekršaja”, naglasio je ovih dana prekršajni sudac u Bjelovaru te zaključio kako je presuda nepravomoćna i na nju se može žaliti.. piše Danica.hr

Exit mobile version