Site icon Hrvatska uživo

Hrabra, odvažna i nadasve pribrana policajka spasila život muškarcu kojeg su životne okolnosti dovele do ruba ponora

foto: policija.hr

Odlukom načelnika Policijske uprave međimurske hrabroj policijski Ines Goričanec u petak, 4. listopada na svečanoj akademiji povodom Dana policije bit će dodijeljena Pohvalnica, pošto je prisebnom i hrabrom reakcijom spasila život građaninu te time doprinijela ugledu policije

Policijski posao ponekad priča potresne priče, ali ovaj put sa sretnih završetkom. Policijski službenici u svom radu susreću se s najtežim ljudskim sudbinama, međutim ovaj put svojim djelovanjem i postupcima uspjeli su spasiti ljudski život muškarcu kojeg su životne okolnosti natjerale da si pokuša oduzeti život.

Naime, u subotu, 28. rujna nešto poslije 13 sati u Donjem Kraljevu, muškarac je pokušao počiniti samoubojstvo skokom s krova benzinske postaje u Ludbreškoj ulici. Policijski službenici Policijske postaje Prelog odmah nakon zaprimanja dojave uputili su se u Donji Kraljevec. Izlaskom na mjesto događaja utvrdili su kako je muškarac nasilno ušao u prostorije obližnjeg hotela te se nakon sukoba s djelatnicima, popeo na krov obližnje benzinske postaje. Stojeći na samom rubu krova muškarac je zaprijetio skokom s visine od 5 metara, dok si je oko vrata omotao kabao koji je potom zavezao za obližnji stup. Nakon nekoliko bezuspješnih pokušaja pregovora da siđe s krova, pozvana je u pomoć 38-godišnja policijska službenica Službe kriminalističke policije koja od ranije poznaje muškarca. Odvažna policajka ni sekunde nije dvojila te se odmah uputila na mjesto događaja. Uspjela je tijekom strpljive i ustrajne komunikacije nagovoriti svog poznanika da joj se pridruži na vatrogasnoj platformi, nakon čega su oboje spušteni na tlo.   

Odlukom načelnika Policijske uprave međimurske policijskoj službenici Ines Goričanec iz Službe kriminalističke policije u petak, 4. listopada na svečanoj akademiji povodom Dana policije bit će dodijeljena Pohvalnica, pošto je nesebičnom, prisebnom i hrabrom reakcijom spasila život građaninu te time doprinijela ugledu policije., piše PU Međimurska.

Exit mobile version