Site icon Hrvatska uživo

VIDEO ! Kaos u zagrebačkom javnom prijevozu,građani pucaju po šavovima…

Na redakcijki mal stigao nam je dopis zastupnice  iz Kluba zastupnika Plavi grad koja upozorava na loše upravljanje Gradom Zagrebom gradonačelnika Tomaševića.

Dopis objavljujemo u cijelosti:

“U Zagrebu vlada izvanredno stanje!

Kroz zadnjih par godina problemi u Zagrebu su se gomilali, aktualna gradska vlast nije ih bila sposobna riješiti i situacija je polako, ali sigurno došla do točke usijanja. Grad (ne) funkcionira kao da se nalazimo u ratnom stanju!

Ako izuzmemo problem neredovitog odvoženja otpada što ugrožava estetsku vizuru grada, ali i zdravlje ljudi te probleme i havariju na Jakuševcu koja je rezultirala teškim tjelesnim ozljedama ljudi, najveći problem u gradu je svakako promet i javni gradski prijevoz.

Javni gradski prijevoz koji je potpuno nepouzdan rezultirao je sve većim brojem automobila na našim ulicama, a neplanski i stihijski radovi koji se ne završavaju na vrijeme na gradskim prometnicama doveo je do kolapsa pa ne funkcionira niti javni gradski prijevoz niti promet osobnim automobilima! Danas je najveći problem Zagrepčana kako doći na vrijeme na posao! Možete pješke ili biciklom. Ako možete!

Oni koji ipak dočekaju autobuse i tramvaje koji voze bez voznog reda izlažu pogibelji vlastiti život!

Mediji tek jednim malim dijelom poprate opasne situacije koje se događaju, a kad bi ih pratili u njihovoj punini u Zagrebu bi zavladala panika, ali i bijes građana! Stoga se sve čini da se takve situacije zataškaju!

https://hrvatskauzivo.com/wp-content/uploads/2024/09/WhatsApp-Videozapis-2024-09-27-u-17.23.47_3bef8a61.mp4

Samozapaljivanje autobusa, autobus koji se u vožnji prepolovio na pola, parkirani autobus koji se sam kreće i udara u štand na Črnomercu, autobusi iz kojih curi nafta, autobusi koji su imali sudar i nakon toga s rupama koje nisu popravljene dalje voze, autobusi s potpuno uništenim amortizerima, s gumama koje su potpuno izlizane, autobus koji ima različite registracijske pločice sprijeda i straga, autobusi kojima ne rade displeji pa je broj autobusa ispisan rukom na papiru samo je dio naše svakodnevice u gradu Zagrebu. Ovo je stanje koje je primjereno Kabulu, ali ne i Zagrebu!

Ista je slika i s tramvajskim prometom! Tramvaji iskaču iz tračnica, trafostanice se zapaljuju automatske skretnice ne rade pa se moraju okretati ručno ili rade neispravno pa ispod tramvaja same okreću tramvaj u neželjenom smjeru što je već izazvalo nesreću, samokočenje tramvaja, oštećene tramvajske pruge pune rupa, pokvareni tramvaji koje vuče vučna služba među kojima se po broju kvarova ističu baš nedavno kupljeni gotovo 30 godina stari njemački tramvaji! Kupljeno ih je 11, stigla su tri koja su više u kvaru nego što voze! Prljavi i smrdljivi tramvaji koji se ne peru, razvaljeni čitači karata zalijepljeni selotejpom kao i zastoji u tramvajskom prometu više nisu izvanredne situacije nego novo, normalno svakodnevno stanje! Ima tu i tragikomičnih situacija gdje odjednom tramvaj na svom displeju ispisuje kvarove ali ni više ni manje nego na ćirilici!

Kad vam idući puta autobus ili tramvaj koji ste čekali ne stigne na vrijeme neka vam utjeha bude u tome da je možda i bolje da nije stigao. Možda bi baš taj bio onaj koji se zapalio, iskliznuo iz tračnica, počeo iznenada kočiti sam od sebe, prepolovio se, krenuo voziti u neželjenom smjeru i udario nekoga. Možda vam je baš taj nedolazak spasio život!

Zagreb se nalazi u izvanrednom stanju nalik onom ratnom i vrijeme je da se to otvoreno kaže! Šutnju bismo već sutra mogli platiti ljudskim životima!” navodi se u dopisu.

Exit mobile version