Site icon Hrvatska uživo

BRODSKO-POSAVSKA ŽUPANIJA NASTAVLJA SNAŽITI SVEUČILIŠTE KROZ PROJEKT ENERGETSKE TRANZICIJE

Energetska tranzicija jedan je od prioriteta Europske unije, ali Brodsko-posavske županije koja direktno ili indirektno kroz razne aktivnosti i projekte sudjeluje u njenom provođenju. Osim energetske učinkovitosti prioritet joj je i briga o čistom okolišu i smanjenju štetnih emisija.

Tragom toga promišljanja, Brodsko-posavska županija i Sveučilište u Slavonskom Brodu zajedno s Vladom Tuzlanskog kantona, Centrom za razvoj i podršku CRP Tuzla zajednički će provoditi projekt SMART Solutions in Energy transition of Productive businesses (SMART STEP) ) u okviru Interreg IPA programa prekogranične saradnje Hrvatska – Bosna i Hercegovina – Crna Gora 2021-2027.

Kao dio ovog projekta, na Sveučilištu u Slavonskom Brodu će biti instalirana solarna elektrana snage 40 kWh, implementirane mjere energetske efikasnosti, te uspostavljen Centar za energetsku tranziciju poduzeća.

Brodsko – posavska županija je kroz ranije završena dva projekta imala značajne benefite, kako u energijskoj efikasnosti, tako i edukaciji učenika o neophodnosti čuvanja i pametnog raspolaganja energijom. stoga je i za očekiviati i uspjeh u ovom kao što smo ga imali i u prethodnim projektima. Treba dodati kako je i ovo, uz dosadašnja materijalna i tehnička ulaganja, jedan od obilika snaženja i razvoja Sveučilišta u Slavonskom Brodu.

Na nedavno oddržanoj prezentaciji u Tuzli predstavljene su ključne aktivnosti projekta:

Exit mobile version