Site icon Hrvatska uživo

Popularna hrvatska influencerica osuđena zbog zabranjene promidžbe na društvenoj mreži

FOTO: INSTAGRAM


Ecija Ivušić (38), sada Belošević, proglašena je krivom i osuđena jer je na svojem Instagram profilu objavljivala fotografije s e-cigaretama.

Poznata voditeljica i influencerica je, prema nepravomoćnoj presudi, od siječnja do travnja na Instagramu objavljivala fotografije na kojima se ističu elektroničke cigarete, te objavljivala storije i hashtagove vezane uz iste cigarete te ih tako promicala.

Belošević se branila kako njezine “fotografije s određenom stvari ili proizvodom ne ukazuju da bi ta stvar ili proizvod bila elektronička cigareta, ili bilo bilo koji proizvod iz navedenog zakona čija je promidžba zabranjena”.

Ali, iz nalaza sanitarne inspektorice koja je obavila izvide jasno je kako je Ecija Belošević sama otkrila da je sklopila ugovor s tvrtkom koja prodaje te e-cigarete “radi promidžbe tog proizvoda na svojem Instagram profilu”, što se potvrđuje i iz ugovora o suradnji.

Prema tom ugovoru, Ecija se obvezala da će na Instagramu “objavljivati fotografije, hashtagove i storyje koji se odnose na jednokratne elektroničke cigarete”. Iz “izlista fotografija na Instagram profilu jasno se i vidljivo potvrđuje da je to i činila”.

Proglašena je, dakle, krivom i mora platiti 665 eura kazne te podmiriti troškove prekršajnog postupka u iznosu od 100 eura. Presuda je nepravomoćna, piše Danica.

Exit mobile version