Site icon Hrvatska uživo

Velika akcija USKOK-a i policije, traju uhićenja u tri hrvatska grada, na udaru istražitelja bivši šef Hrvatskih cesta i njegov bratić!

USKOK je objavio da su u tijeku uhićenja i provođenje hitnih dokaznih radnji na području više gradova u Hrvatskoj.

N1 doznaje da je uhićen bivši predsjednik Uprave Hrvatskih cesta Josip Škorić koji je krajem kolovoza iznenada podnio ostavku na funkciju koju je obnašao od 2017. godine. Među uhićenima je i predsjednik uprave Osijek Koteksa Zoran Škorić.

Naša Ana Raić neslužbeno doznaje da su među spornim stvarima koje se istražuju i radovi na postavljanju rasvjete na Pelješkom mostu.

“Navedene radnje provode se na području Zagreba, Osijeka i Vukovara u odnosu na više osoba za koje se osnovano sumnja da su počinile koruptivna kaznena djela”, kažu iz USKOK-a.

USKOK će nakon ispitivanja osumnjičenika donijeti odluku o daljnjem postupanju u predmetnom slučaju o čemu će pravodobno obavijestiti javnost.

Oglasio se i MUP.

“Policijski službenici Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (služba Osijek) u koordinaciji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta provode kriminalističko istraživanje nad više osoba zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela iz domene gospodarskog kriminaliteta. U tijeku su uhićenja i provođenje hitnih dokaznih radnji na području Zagreba, Osijeka i Vukovara. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, policijski službenici predat će osumnjičene osobe pritvorskom nadzorniku, dok će kaznenu prijavu protiv njih podnijeti Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta”, kažu iz Ministarstva unutarnjih poslova., javlja N1

Exit mobile version