Site icon Hrvatska uživo

Uhićeni HDZ-ovac u USKOK-u. “Namjestio poslove od 10 mil. eura, dobio Audi i kuću”

FOTO: DNEVNIK.HR

Škorićev odvjetnik rekao što mu se stavlja na teret

Odvjetnik uhićenog predsjednika Uprave Osijek Koteksa Zorana Škorića Darko Maržić, otkrio je novinarima da je njegovog klijenta terete za djela počinjena ove i prošle godine te da je on iznio obranu.

“Ono što mogu reći je da je on iznio obranu, nije se branio šutnjom, iznio je prilično sadržajnu obranu. Sutra, najkasnije prekosutra će sudac odlučiti o daljnjim radnjama”, rekao je Maržić u razgovoru s novinarima, prenosi N1. 

“Na teret mu se stavlja davanje mita, na meni jedan čudnovat način jer vrlo su bliske osobe prvi i treći okrivljenik. USKOK će to morati dobro obrazlagati i osmišljavanju u budućnosti, više ne mogu reći”, kazao je. 

Prema riječima odvjednika, nema puno stvari koje se Škoriću stavljaju na teret pa je i obrana bila u skladu s tim te da  nije odgovarao na pitanja ni svog odvjetnika ni tužitelja. Bivšeg šefa Hrvatskih cesta, prema riječima njegovog odvjetnika, inkriminira se za djela počinjena ove i prošle godine.

Neslužbeno: Bivši šef Cesta namjestio poslove od 10 milijuna eura, zauzvrat dobio radove na kući i Audi

Prema neslužbenim informacijama Jutarnjeg lista, istražitelji sumnjaju da je Josip Škorić namjestio unosne poslove svom bratiću i Sandi Bajtl, vezane uz postavljanje i održavanje bukobrana na osječkoj obilaznici, u vrijednosti od desetak milijuna eura. Zauzvrat, Škorić je navodno dobio besplatne građevinske radove na izgradnji vlastite kuće te automobil marke Audi, vrijedan više desetaka tisuća eura., prenosi index.hr

Exit mobile version