Site icon Hrvatska uživo

Puhovski: SDP se ponaša kao da je HDZ Vladimir Beara

FOTO: SCREENSHOT/N1

Politički analitičar Žarko Puhovski gostovao je u N1 Studiju uživo kod Igora Bobića gdje je komentirao unutarstranačke izbore u SDP-u, predsjedničke izbore i druge političke aktualnosti.

Puhovski se najprije osvrnuo na izbore u SDP-u. “Stranka se uljuljkala da je druga, dobro im je da su drugi. Oni će ostati drugi još možda decenijama, sigurno godinama, a i ne gura im se na prvo mjesto.”

“HDZ nema konkurenciju”

Kaže da postoji jedan dio ljudi koji to žele promijeniti. Osvrnuo se i na nisku izlaznost na unutarstranačke izbore.

“Nemaju motivaciju jednu subotu otići na glasačko mjesto i reći ‘ja sam za ovoga’. Najvažnija vijest je to da HDZ i dalje može biti miran, naprosto nemaju konkurenciju”, kazao je Puhovski.

Ovaj odnos snaga usporedio je s jednom nogometnom situacijom. Branko Kralj bio je golman reprezentacije Jugoslavije, no bio je zamjena Vladimiru Bearu.

“Branko Kralj, veliki nogometni golman, bio je možda 2. golman na svijetu, ali bio je 2. golman Jugoslavije i nije branio. Oni se ponašaju kao da je HDZ Beara.”

“Jedina kandidatkinja koja je pokušala nešto promijeniti, Major, ona je dobila najmanje glasova. Ona je pokrenula lavinu, pitanje je koliko će daleko lavina ići. Mislim da će se zaustaviit kad im izbori završe”, dodao je Puhovski.

“Paunović se ponaša kao Primorac”

Osvrnuo se i na kandidate za predsjednika SDP-a, Sinišu Hajdaša Dončića i Zorana Paunovića.

“Ako pobijedi Hajdaš Dončić, neće imati puno poteškoća jer Picula je u Bruxellesu i ne može puno učiniti i nije taj tip borca, a još manje je to KomadinaRanko Ostojić je tip borca, ali ima imidž gubitnika. Ne vidim da će Hajdaš Dončić imati poteškoća, dosta je lukav, šanse da pobijedi su dosta velike”, rekao je Puhovski pa nastavio:

Paunović je objektivno bio najlošiji kandidat u sučeljavanjima, ponaša se kao Primorac. Ne vidim da bi mogao bilo što napraviti s SDP-om u ovoj situaciji jer nije pokazao da u sebi ima političkog materijala za to.”

“Primorac nije u stanju ni spomenuti Milanovića”

Osvrnuo se i na premijera Andreja Plenkovića koji je opetovano na aktualcu spominjao predsjednika Zorana Milanovića, nazivajući ga kršiteljem Ustava.

“On misli da biste kad razgovarate s Milanovićem trebali reći ‘gospodine predsjedniče, kako Vi, kao kršitelj Ustava, gledate na pitanje poreza na nekretnine’… Kao neka vrsta titule. Plenković se našao u nebranom grožđu vlastitom greškom jer ima kandidata koji nije u stanju ni spomenuti Milanovića”, rekao je Puhovski osvrnuvši se na HDZ-ovog predsjedničkog kandidata Dragana Primorca:

“Primorac se ponaša kao po drugoj zapovijedi Božjoj, ne spominji ime Božje uzalud, nikad nije spomenuo Milanovićevo ime, kad je jučer govorio rekao je predsjednik Republike.”, piše N1.

Exit mobile version