Site icon Hrvatska uživo

Habijan se utrkivao sa zatvorenicima u Gospiću. Na cilj je došao treći

Foto: Ministarstvo pravosuđa, uprave i digitalne transformacije

MINISTAR Damir Habijan danas je sudjelovao u trkačkoj utrci Yellow Ribbon Run, gdje se natjecao s bivšim i trenutnim zatvorenicima. Njegovo ministarstvo pohvalilo se da je Habijan na cilj došao treći.

Habijan smatra da je ova utrka jedan od načina da se osobe lišene slobode u zajednici prikažu na drukčiji način.

“Cilj ove utrke, za koju sam siguran da će postati tradicija, je maknuti predrasude i etikete. Sve su to ljudi koji se jesu ili će se vratiti među nas u društvo i u svoju obitelj. Pokažimo im – pa makar i na simboličan način – da nam je doista stalo do svih naših građana te da predrasuda nema”, poručio je Habijan.

U utrci sudjelovalo više od 120 osoba

U utrci je sudjelovalo nešto više od 120 osoba, među kojima su bile bivše i trenutne osobe lišene slobode, pravosudni policajci i drugi službenici, službenici Ministarstva pravosuđa, uprave i digitalne transformacije, župan Ličko-senjske županije i, očigledno, ministar Habijan.

Iz Ministarstva pravosuđa, uprave i digitalne transformacije navode da je riječ o utrci simboličnog karaktera kojoj je cilj pružiti podršku osobama s kriminalnom prošlošću u procesu njihove reintegracije u zajednicu, potaknuti razvoj inkluzivnijeg društva, otvoriti diskusiju o stereotipima i predrasudama s kojima se nose osobe s kriminalnom prošlošću, podići svijesti o važnosti rehabilitacije te upoznati javnost sa značajem obavljanja poslova u zatvorskom i probacijskom sustavu te njihovoj ulozi u unapređenju sigurnosti zajednice.

Osim utrke u Gospiću, u isto vrijeme su bile utrke na vanjskim prostorima Kaznionice u Lepoglavi i Kaznionice u Glini u kojima su sudjelovale osobe na izdržavanju kazne i službenici tih kaznenih tijela., javlja index

Exit mobile version