Site icon Hrvatska uživo

Evo kakvo nas vrijeme čeka za vikend

FOTO: DEMOSMEDIA

LIJEPO jutro diljem zemlje s temperaturama iznad 15, a negdje i preko 20, kao npr. u Opatiji.

Jedino je na krajnjem jugu malo kišovito, ali povremeno.  Za vikend se očekuje pretežno sunčano i toplije

Što nas čeka danas?

Photo: DHMZ

Prema podacima Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ), danas nas očekuje djelomice sunčano vrijeme s promjenjivom naoblakom, dok će u gorju prevladavati oblačnije. Povremeno se očekuju slabe oborine, uglavnom u gorskim krajevima, dijelovima središnje Hrvatske te u Dalmaciji, gdje su osobito u poslijepodnevnim satima mogući pljuskovi praćeni grmljavinom.

Vjetar će u unutrašnjosti biti slab do umjeren sjeveroistočni i istočni, dok će na Jadranu puhati umjerena do jaka bura, a podno Velebita povremeno s olujnim udarima. U Dalmaciji će poslijepodne doći do prolaznog okretanja vjetra na sjeverozapadnjak.

Najviša dnevna temperatura kretat će se između 20 i 25 °C, dok će u gorskoj Hrvatskoj biti nešto niža.

Sutra malo toplije

Photo: DHMZ

Sutra nas očekuje pretežno sunčano vrijeme, no u jutarnjim satima mjestimice će biti magle, a u Gorskoj Hrvatskoj i niskih oblaka. Vjetar će biti većinom slab, dok će na Jadranu prijepodne puhati umjerena bura. Od sredine dana na obali se očekuje sjeverozapadni i jugozapadni vjetar.

Najniža jutarnja temperatura zraka kretat će se između 9 i 14 °C, dok će na Jadranu biti toplije, s temperaturama od 15 do 18 °C. Najviša dnevna temperatura iznosit će od 21 do 26 °C, dok će u gorskim predjelima biti malo niža., piše Index.hr

Exit mobile version