Site icon Hrvatska uživo

Užas u zraku: Putnicima počeli krvariti nos i uši, avion morao hitno sletjeti

FOTO: PIXABAY/ILUSTRACIJA

Dio putnika na letu Delta Air Linesa prijavio je krvarenje iz ušiju i nosa, kao i glavobolje, što je potaknulo istragu američke Savezne uprave za zrakoplovstvo (FAA). Zrakoplov je morao sletjeti.

Let Delte koji je letio iz Salt Lake Cityja za Portland u Sjedinjenim Državama, morao je u nedjelju prisilno sletjeti kada je putnicima iznenada počela curiti krv iz nosa i ušiju.

“Posada leta 1203 Delta Air Linesa, Boeing 737-900, vratila se u međunarodnu zračnu luku Salt Lake City nakon što je prijavila mogući problem s tlakom. Let je sletio bez incidenta oko 8:30 ujutro. FAA će istražiti”, stoji u priopćenju FAA-e. 

Tijekom razgovora s novinarima nekoliko putnika prijavilo je ozljede, uključujući krvarenje nosa i ušiju, zbog problema s tlakom u kabini.

“Pogledala sam u svog muža, a on je držao obje ruke preko ušiju, nekako se naginjao naprijed. Pogledala sam red iza sebe, s druge strane prolaza, i tamo je bio gospodin koji je imao jako krvav nos, a ljudi su mu pokušavali pomoći”, rekla je putnica Caryn Allen za KSL.

Jaci Purser, drugi putnik, opisao je slično iskustvo.

“Uhvatio sam se za uho i povukao ruku unazad, a na njoj je bilo krvi”, rekao je Purser za KSL.

Bolničari su dočekali putnike na izlazu i identificirali najmanje 10 od 140 ukrcanih osoba kojima je bila potrebna liječnička pomoć. Zrakoplovna tvrtka rekla je da je savjetovala svima koji krvare da odu u bolnicu na daljnju procjenu i ponudila pokrivanje troškova prijevoza, piše Newsweek.

Delta je objavila priopćenje u kojem stoji: “Iskreno se ispričavamo svojim klijentima zbog njihova iskustva na letu 1203 15. rujna.”

“Letačka posada slijedila je procedure za povratak u SLC, gdje su naši timovi na zemlji pružali podršku našim klijentima s njihovim trenutačnim potrebama”, dodaje se u priopćenju.

Delta je priopćila da je letjelica u nedjelju povučena iz upotrebe zbog problema koji joj je onemogućio pritisak iznad 3000 metara. Nakon što su tehničari riješili problem, avion je vraćen u promet u ponedjeljak., prenosi dnevnik.hr

Exit mobile version