Site icon Hrvatska uživo

Psiholog: Ako vaši partneri i partnerice rade ove tri stvari, iskreno vas vole

Image by Pexels from Pixabay

U VEZAMA često dođe do trenutka kada sve izgleda kao da ide dobro, no nakon pažljivijeg razmišljanja shvatimo da stvari nisu samo u redu – već su zaista izvrsne. To je trenutak kada prepoznate da je predanost i ljubav naših partnera ili partnerica dublja nego što smo možda isprva mislili.

Prema psihologu Marku Traversu, ovo su tri znaka na koje treba obratiti pozornost kada nismo sigurni je li naša veza u mirnoj ljubavnoj ravnoteži. Ti znakovi i ponašanja pokazatelji su iskrene ljubavi između partnera.

1. Sprječavanje samosabotiranja

“Kada vaši partneri i partnerice prepoznaju vaše znakove samosabotiranja i suočavaju vas s njima, to je znak dubokog razumijevanja i brige. Uložili su trud u upoznavanje vaših obrazaca – onih trenutaka kada možda nesvjesno ugrožavate svoju sreću, uspjeh ili vezu. Bilo da izbjegavate sukobe, sumnjate u vlastite sposobnosti ili se emocionalno povlačite, dobar partner primjećuje te obrasce i reagira, ne kako bi vas kritizirao, već kako bi vam pomogao prekinuti taj ciklus”, objašnjava Travers za Psychology Today.

Dakle, time što nas pažljivo i odlučno suočavaju sa samosabotiranjem, pokazuju da im je stalo do našeg rasta i dobrobiti. “Takvi partneri žele da se vidite njihovim očima: sposobni, vrijedni ljubavi i uspjeha”, ističe psiholog.

2. Proaktivno planiranje zajedničke budućnosti

Kada naši partneri i partnerice stvaraju planove za budućnost s nama i aktivno rade na njihovu ostvarenju, to je snažan pokazatelj njihove predanosti i ljubavi.

“Ovakvo ponašanje pokazuje da vas ne vide samo kao dio sadašnjosti, već i kao ključni dio svoje budućnosti. Istraživanje iz 2017. godine sugerira da su ljudi skloniji ostati u vezi ako vjeruju da će ih ona dugoročno činiti sretnima, a ne samo u sadašnjosti. Ako vaš partner aktivno planira budućnost s vama, to ukazuje na to da očekuje dugoročno zadovoljstvo, što je snažan znak predanosti i zdrave veze”, kaže Travers.

3. Samousavršavanje radi jače veze

Ako se naši partneri svjesno trude raditi na sebi kako bi bili bolji za nas, to je snažan pokazatelj njihove ljubavi i predanosti.

“Takva samousavršavanja mogu uključivati rad na osobnim navikama, emocionalnim izazovima ili profesionalnim ciljevima koji će pozitivno doprinijeti vašoj vezi. Njihova motivacija za rad na sebi ukorijenjena je u želji da budu bolji partner vama. To nije samo osobni rast – to je ulaganje u zdravlje i sreću vaše veze”, zaključio je psiholog., pipe Index.hr

Exit mobile version