Site icon Hrvatska uživo

Uhićen muškarac koji je pucao prema Trumpu: “Vjerujemo da je on bio meta napadača”

Image by Diego Fabian Parra Pabon from Pixabay

Suradnici američkog predsjedničkog kandidata Donalda Trumpa objavili su da su se čuli pucnjevi u njegovoj blizini te da je na sigurnom.

“Bivši predsjednik Trump je na sigurnom nakon pucnjave u njegovoj blizini. U ovom trenutku nema dodatnih detalja”, rekao je glasnogovornik Trumpove kampanje Stephen Chung u priopćenju koje nije dalo dodatne detalje, prenosi CNN.

Igrao je golf u svom klubu u West Palm Beachu, koji je nakon ovog incidenta odmah zatvoren. Tajna služba potvrdila je događaj, kao i da je Trump na sigurnom te da se sve odvilo u 14 sati po lokalnom vremenu.

Osoba povezana s incidentom je privedena, naveo je izvor iz policije za CNN, a više njih potvrdilo je da su pripadnici tajne službe zapucali na osumnjičenika. Naglasili su i kako vjeruju da je naoružanom muškarcu Trump bio meta. No, brza reakcija zaustavila je potencijalnog napadača, oružje mu je oduzeto i na ispitivanju je.

Vrlo brzo su se oglasili putem priopćenja predsjednik Joe Biden i potpredsjednica te kandidatkinja za predsjednicu Kamala Harris.

“Predsjednik i potpredsjednica su obaviješteni o sigurnosnom incidentu u klubu Trump International Golf Course, gdje je bivši predsjednik Trump igrao golf. Osjetili su olakšanje kad su saznali da je na sigurnom. Njihov tim će ih redovito obavještavati”, stoji u priopćenju., prenosi N1

Istraga je u tijeku.

Exit mobile version