Site icon Hrvatska uživo

U Branjinu Vrhu ostala u čudu što je zatekla u svinjcu, intervenirala policija….

foto: policija.hr

Policija podsjeća da je u tijeku akcija ‘Manje oružja, manje tragedija‘, odnosno predaja oružja bez ikakvih sankcija

S nesvakidašnjim pronalaskom susrela se jučer ujutro 65-godišnjakinja dok je u Branjinu Vrhu točnije u svome svinjcu čistila i raščišćavala prostor. Pronašla je opasne predmete kojima tamo nije nipošto mjesto pa je odmah okrenula broj policije.

Iz njezina svinjca je tako policijski službenik Regionalne protueksplozijske jedinice Osijek na siguran način izuzeo ručnu bombu M-75, 100 komada streljiva kalibra 7,9 milimetara te 50 komada streljiva kalibra 7,62 milimetara.

Stoga policija i ovim putem poziva građane da postupe kao ova 65-godišnjakinja pogotovo jer dobro poznata akcija ‘Manje oružja, manje tragedija‘ još traje.

– Pozivamo građane koji još u svojim domovima čuvaju ili skrivaju oružje ili eksplozivna sredstva, da ga bez straha od sankcija prijave policiji. Molimo vas da takva sredstva ne donosite u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja. O namjeri predaje obavijestite nas na broj 192 ili osobno u najbližoj policijskoj postaji. Poslat ćemo stručne i osposobljene policijske službenike u civilu koji će opasna sredstva preuzeti na siguran način. Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92 – zaključuju iz PU osječko baranjske., doznaje jutarnji

Exit mobile version