Site icon Hrvatska uživo

Zastrašujuća snimka: Vozač kamiona tipkao na mobitel pa naletio na auto, obitelj spašavala živu glavu

Sky News/ Youtube/ screenshot

Korištenje mobitela u vožnji i ovaj se put pokazalo opasnim

Raymond Catterall (44), vozač kamiona iz engleskog Maghulla napravio je ono što nitko u prometu ne smije raditi. Snimka iz njegove vozačke kabine otkriva da je Catterall za vrijeme vožnje tipkao po mobitelu, a u jednom trenutku ispred njega se stvorio automobil.

Njegov kamion zatim udara u bočni dio zaustavljenog automobila i zamalo pokosi obitelj koja je stajala uz cestu…

Incident se dogodio u svibnju prošle godine, a ovaj tjedan Catterall je osuđen na osam mjeseci zatvora, 18 mjeseci uvjetno.

Njegov odvjetnik je rekao da se njegov klijent ‘ne sjeća najbolje trenutka nesreće‘, ali da je izrazio duboko žaljenje i priznao svoj grijeh s ‘mnogo kajanja‘.

Sudac Timothy Petts obratio se Catterallu s tvrdnjom da se nesreća ‘u potpunosti mogla izbjeći‘ i da je poslužila kao još jedno upozorenje protiv korištenja mobilnog telefona tijekom vožnje.

Uz uvjetnu kaznu, sudac Petts naredio je Catterallu da odradi 150 sati društveno korisnog rada i da se pridržava tromjesečnog ‘policijskog sata‘ uz elektronički nadzor od 19 do 7 ujutro.

Uz to, Catterallu je oduzeta vozačka dozvola na godinu dana, a kaznu je dobio za opasnu vožnju i za prekršaj korištenja mobilnog telefona tijekom vožnje.

Također, sudac mu je naredio da ponovo položi vozački ispit prije nego što dobije svoje vozačku dozvolu, navodi Dailymail., prenosi jutarnji

Exit mobile version