Site icon Hrvatska uživo

S terase stana zgrade u Zagrebu osuli ‘paljbu‘ po susjedima pa se kajali na sudu: Uzdržavaju nas roditelji, molimo za blažu kaznu…

FOTO: MUP.HR

Oba 24-godišnjaka novčano su kažnjena zbog kršenja Zakona o nabavi i posjedovanju oružja, a trajno im oduzete puške idu MUP-u

Što se dvojici 24-godišnjih Zagrepčana motalo po glavi kad su 9. srpnja u pola bijela dana odlučili s prozora jednog stana višekatnice u Peruanskoj ulici u Gajnicama pucati iz dvije Airsoft puške, možemo samo nagađati.

Nakon što je policija dobila dojavu o frcanju metaka te razgovora sa stanarima ulice, vrlo brzo su pokucali na vrata stana s čije su terase L. D. i D. B., pucali u pravcu dvije kuće i po njihovim dvorištima.

– Unazad dva do tri mjeseca, nepoznate osobe iz one zgrade preko puta, najvjerojatnije iz puške, plastičnim mecima gađaju moje dvorište i terasu. Gađali su i susjednu kuću. Tijekom dana, uočila sam dvije mlađe muške osobe na terasi kako ispaljuju metke. Već duže vrijeme s njima imamo problema – opisala je zagrebačkoj policiji jedna stanarka Peruanske ulice.

Druga je policajcima pristiglima na intervenciju također rekla isto, navodeći da meci dolaze iz smjera sjevernog dijela ulice i završavaju u njezinim prozorima i fasadi.

Policajci su u stanu iz kojeg se pucalo zatekli četvoricu mladića među kojima i vlasnika stana te pušaka D. B.-a. Radi se o modelima “SA-B04 One Carabine replica black” te “SA-A03 One Carabine black” koje su im oduzete uz potvrdu.

Zatečeni su mladići rekli da su kod D. B. došli na druženje i da je drugu pušku držao L. D.

Nakon što su obojica prekršajno prijavljeni, tijekom sudskog se postupka D. B. u pisanoj formi posuo pepelom, priznavši grijeh i istaknuvši da uvijek postupa u skladu sa zakonom.

– Žao mi je i kajem se. Neće se nikada više ponoviti. Bio je to izolirani slučaj, nepromišljeno postupanje radi kojeg sam se ispričao susjedima jer upravo tako sam nastojao i ukloniti posljedice svog ponašanja. Nezaposlen sam i uzdržavaju me roditelji te molim za blažu kaznu jer je predložena sankcija prestroga i sigurno bi utjecala negativno na moju životnu situaciju – objasnio je 24-godišnjak sutkinji koja ih je obojicu nedavno i osudila u prekršajnom postupku.

Zbog kršenja stavaka 1 i 12 članka 70. Zakona o nabavi i posjedovanju oružja, odnosno jer su oružje upotrijebili na javnom mjestu ili na mjestu gdje se može ugroziti sigurnost građana, L. D., koji je već imao ranije problema sa zakonom, kažnjen je sa 700 eura te mora platiti i 20 eura sudskih troškova. D. B., vlasnik pušaka, mora platiti 300 eura kazne i sud je naložio da mu se trajno oduzme oružje sa pripadajućim spremnikom, optikom i prigušivačem te po pravomoćnosti presude stavi na raspolaganje MUP-u., javlja jutarnji

Exit mobile version