Site icon Hrvatska uživo

Komemoracija za žrtve zločina srbijanske agresije u Četekovcu, Balincima i Čojlugu

FOTO: HRT/HTV

U Četekovcu je održana komemoracija za žrtve jednog od najvećih zločina nad civilima u Domovinskom ratu u Virovitičko-podravskoj županiji.

Na današnji dan prije 33 godine u tri potpapučka sela – Četekovcu, Balincima i Čojlugu, na kućnom pragu ubijeno je 24-ero mještana. Najmlađoj žrtvi bilo je samo 18, a najstarijoj 93 godine.

U počast svim žrtvama na spomen-obilježje vijence su položila izaslanstva Sabora, Vlade, lokalne samouprave i udruga proizašlih iz Domovinskoga rata.

– Dana 11.8.1991. izgubio sam oca, tri tjedna poslije izgubio sam strica djeda i ujaka. Zločinci su poznati svi, a nitko nije pokrenuo nikakav postupak, istaknuo je Robert Mlakar iz Slatine.

– Satisfakcija za ove žrtve jest ova sloboda koju danas baštinimo, no međutim još bi jača bila za njihove ožalošćene obitelji kada bi ti zločinci bili privedeni pravdi, ali bila bi i opomena za sve one koji danas pokušavaju šuškati oružjem u blizini naših granica, izjavio je Josip Đakić, izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora i predsjednik HVIDR-e, javlja HRT.

Exit mobile version