Site icon Hrvatska uživo

Još se ne zna tko je izgorio na benzinskoj: Policija objavila detalje strave, koban je bio jedan trenutak

foto: screenshot/ilustracija

Utvrđeno je da je za sada nepoznati vozač koji je smrtno stradao osobnim vozilom švedskih nacionalnih registarskih oznaka skrenuo na terminal benzinske postaje i udario u drugo osobno vozilo, a potom od siline udara vozilo se odbilo i udarilo u agregat za točenje goriva

Policija je objavila detalje nesreće koja se dogodila jučer, 3. rujna, na benzinskoj postaji na A1. “U događaju jučer, 3. rujna, oko 17:43 u požaru su potpuno izgorjela tri osobna vozila, dok su tri vozila oštećena. Prema informacijama koje smo dobili iz bolnice, tri osobe su ozlijeđene – jedna osoba je zadobila teške tjelesne ozljede opasne po život, jedna osoba je teško ozlijeđena i još jedna osoba je lakše ozlijeđena.

Policijski službenici Postaje prometne policije Split obavili su očevid na mjestu događaja. Utvrđeno je da je za sada nepoznati vozač, koji je smrtno stradao, osobnim vozilom švedskih nacionalnih registarskih oznaka skrenuo na terminal benzinske postaje i udario u drugo osobno vozilo, a potom od siline udara vozilo se odbilo i udarilo u agregat za točenje goriva.

Tijelo je prevezeno na odjel patologije te će biti obavljena obdukcija. O događaju je odmah obaviještena zamjenica općinskog državnog odvjetništva. Općinskom državnom odvjetništvu bit će upućeno posebno izvješće”, piše policija.

Podsjetimo, najteže ozlijeđena osoba u požaru u utorak na benzinskoj postaji na odmorištu Mosor Jug na autocesti A1 kod Omiša i dalje je životno ugrožena, a preostalih dvoje ozlijeđenih izvan su životne opasnosti, izvijestili su iz splitskog KBC-a u utorak kasno navečer. “Najteže ozlijeđeni pacijent smješten je u Jedinici intenzivnog liječenja i dalje je životno ugrožen”, rekla je Hini glasnogovornica splitskog KBC-a Kristina Bitanga. Dodala je kako su strana državljanka (1987.) i hrvatski državljanin (1981.) stabilno.

U ovom požaru jedna je osoba smrtno stradala. Do požara je došlo na autocesti A1, na odmorištu Mosor Jug kod Omiša, u utorak oko 18 sati na benzinskoj postaji nakon što je vozilo udarilo u agregat za istakanje goriva.

Iz KBC-a Split potvrdili su ranije kako je sve troje zaprimljenih teško ozlijeđeno, imaju opekotine po tijelu, a jedna je osoba u životnoj opasnosti, rekla je za Večernji list Kristina Bitanga, glasnogovornica KBC-a Split. Očevid nije mogao odmah započeti jer se nisu bili stvorili uvjeti da bi se pristupilo opožarenim vozilima i postaji, potvrdio je i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.

Slovenska naftna tvrtka Petrol oglasila se nakon strašnog požara. ”Danas poslijepodne na Petrolovoj benzinskoj postaji Mosor Jug na autocesti A1 došlo je do nesreće u kojoj je vozilo udarilo u agregat za istakanje goriva, što je izazvalo izbijanje vatre. Nadležna tijela trenutačno provode temeljitu istragu kako bi se utvrdile sve okolnosti ovog tragičnog događaja. Nažalost, u nesreći je jedna osoba izgubila život, a nekoliko ih je ozlijeđeno. U Petrolu izražavamo najdublju sućut obitelji stradale osobe te želimo brz oporavak ozlijeđenima”, navode

Inače, Policijska uprava splitsko-dalmatinska traži očevice jučerašnjeg događaja na benzinskoj postaji. “U cilju utvrđivanja svih činjenica i okolnosti koje su prethodile događaju, pozivamo očevice da se jave osobno u Postaju prometne policije Split, Put Plokita 81 ili na brojeve telefona 021/ 504-010 i 021/504-036”, poručili su., piše Vecernji.hr

Exit mobile version