Site icon Hrvatska uživo

HDZ se prebrojava u Saboru, evo što kaže Bačić…

FOTO: SCREENSHOT

“U razgovorima s gospodinom Penavom i kolegama ministrima iz Domovinskog pokreta, vladajuća većina je sigurna i stabilna”, ustvrdio je Branko Bačić, potpredsjednik Vlade i ministar prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine, nakon sastanka s Ivanom Penavom, predsjednikom Domovinskog pokreta u Vukovaru.

Bačić je podsjetio da je proteklih nekoliko godina u Saboru bio na čelu kluba HDZ-a i praktički upravljao parlamentarnom većinom koja je brojala nerijetko 76 ili 77 članova.

“Znam se nositi s tom većinom. A nas je sad u vladajućoj većini 78 i ne tražimo nove partnere. Uvjeren sam da ćemo s takvom većinom normalno funkcionirati”, rekao je Bačić.

Na pitanje hoće li većina biti dovedena u pitanje ako DP podrži kandidaturu Zorana Milanovića za predsjedničke izbore, Bačić je rekao da će o tome govoriti kad DP donese odluku. “Sigurno ćemo biti s njima u kontaktu i dogovoru”, rekao je Bačić.

Većina neupitna

Penava nije puno htio govoriti o izborima u Domovinskom pokretu. “Ta stvar je iza nas. Naravno da se onaj koji je izgubio ima pravo ljutiti, ali što se nas tiče tu smo priču zatvorili”, rekao je Penava, dodajući da je vladajuća većina neupitna.

“Domovinski pokret je homogeniji i spremniji za nove izazove. Nastojat ćemo, u dogovoru s partnerima, biti na razini zadatka i ostvariti ciljeve koje smo si zacrtali i koje smo obećali građanima”, poručio je Penava.

Na pitanje o prijepore oko korištenja službenih helikoptera te najavi ministra obrane Ivana Anušića da se zakonskim izmjenama promijene ovlasti predsjednika Republike, Penava je rekao da je za transparentno trošenje novca te za pravo javnosti da zna za što se novac troši.

Najavio je da će se o zakonskim promjenama definitivno sjesti i razgovarati. “Nalazimo se u specifičnoj situaciji koja nikoga od nas ne raduje, napetosti čelnih pozicija u državi. To treba prepoznati i riješiti, da država i društvo ne pati. Na tom tragu ćemo sjesti i, siguran sam, donijeti odluke koje su u najboljem interesu hrvatskog društva”, rekao je Penava, dodajući da se zakoni ne donose zbog imena i prezimena čovjeka koji je u tom trenutku na funkciji, piše dnevnik.hr.

Exit mobile version