Site icon Hrvatska uživo

Vozač BMW-a se zabio u agregat i izgorio u autu. Prizori s mjesta nesreće su zastrašujući

FOTO: DALMACIJA DANAS

Jedna je osoba smrtno stradala, a više ih je ozlijeđeno, nakon što je u utorak popodne vozilo udarilo u agregat za istakanje goriva na benzinskoj postaji na A1 na odmorištu Mosor Jug kod Omiša, izvijestila je splitsko-dalmatinska policija.

PU splitsko dalmatinska javila je kako je oko 17.45 sati zaprimljena dojava o požaru na benzinskoj pumpi na autocesti A1 na odmorištu Mosor Jug. Do požara je došlo nakon što je vozilo udarilo u agregat za istakanje goriva. U 19:14 policija je javila da je jedna osoba preminula. Ima ozlijeđenih. 

Požar na autocesti A1 kod Splita(Foto: Dalmacija danas / Screenshot)

Policija je prije 19 sati javila da je vatra ugašena. Na fotografijama je vidljivo da je nastala velika materijalna šteta.

Tri osobe prevezene su u bolnicu, potvrdio je ministar Božinović

Izvijestio je kako je do požara došlo na benzinskoj postaji na odmorištu Mosor na autocesti A1 u smjeru juga. Dojavljeno je da je vozilo udarilo u agregat za natakanje goriva. “Požar je pod kontrolom vatrogasaca ali još nema uvjeta da se priđe vozilu kako ne bi došlo do neželjenih situacija jer se radi o zapaljivoj smjesi”, kazao je.

Također, kaže, hitna pomoć i vatrogasci su na mjestu događaja.

Pojasnio je i kako se još ne može znati što se dogodilo i tko su te osobe jer nisu stvoreni uvjeti za očevidne radnje.

Kako neslužbeno doznaje Slobodna Dalmacija, tri su osobe ozlijeđene te su prevezene u KBC Split gdje će im se liječiti teške opekline. Upravo su dovedeni na Objedinjeni hitni prijem, a jedna od njih je i životno ugrožena.

“Više osoba je prevezeno na pružanje liječničke pomoć, također u događaju je oštećeno više vozila. Na mjestu događaja obaviti će se očevid”, navela je policija u priopćenju. 

Čula se i eksplozija, javila je Dalmacija Danas koja je objavila i snimku. “Vidi se veliki crni dim, nadvio se iznad benzinske postaje”, rekao im je čitatelj.

“Izvanredni događaj na odmorištu Mosor na kolniku u smjeru Dubrovnika”, stoji u HAK-ovom izvješću o stanju na cestama.

Na mjesto događaja stigle su žurne službe, javila je PU splitsko-dalmatinska u priopćenju. , prenosi dnevnik.hr

Exit mobile version